Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Egyiptom hátrányból nyert hosszabbításban – videóval

A Kamerunban zajló Afrikai Nemzetek Kupája egyenes kieséses szakaszában a második két negyeddöntő-mérkőzés maradt vasárnapra…

Hosszabbítás végén Egyiptom jutott be harmadikként a legjobb négy közé az Afrikai Nemzetek Kupáján, miután 2-1-re diadalmaskodott Marokkó ellen. Derült égből villámcsapásként indult a találkozó a “fáraók” számára, ugyanis néhány perccel a kezdést követően a játékvezető a videofelvételek megtekintése után a Hakimi elleni szabálytalanság miatt büntetőt ítélt Marokkó javára. A labda mögé álló Sofiane Boufal lába nem remegett meg, és a beugró Gabaski kapus mozgásával ellentétes oldalra tüzelt a hálóba. A korai bekapott gól érezhetően megzavarta Queiroz mester csapatot, amely ugyan többet birtokolta a labdát, kevés valamire való lehetőséget tudott kidolgozni. A marokkóiak pedig felszabadultan játszhattak és az ellentámadásaik gyakran veszélyt hordoztak magukban. Az első játékrész végeztével 1-0 volt az állás.

A második félidőre beszállt Trezeguet az egyiptomi támadósorba a középhátvéd Hegazy helyére, melynek egyértelmű lehetett az üzenete. Némileg vérszemet is kapott Egyiptom, aktívan lendültek akcióba, és néhány perc után sikerült is kiegyenlíteniük, miután a Marmoush szöglete utáni lecsorgó labdát közvetlen közelről a csapatkapitány Mohamed Salah piszkálta be a kapuba. Tíz perccel később egy szabadrúgást követően Aguerd fejese ment centikkel az egyiptomi kapu fölé. A második félidő nagy részében egyenlő erők küzdelme dúlt a pályán, és a játékidő előrehaladtával mindkét csapat inkább a biztonságra törekedett. A hajrában már a feszültség is egyre inkább fokozódott és több összetűzés is történt a felek közt. A marokkóiak En Nesyri helyére pályára küldték R. Mmaeet a Ferencvárosból. Az eredmény viszont nem változott, a rendes játékidő 1-1-es döntetlennel ért véget.

A hosszabbítás elején az egyiptomiak akárcsak az előző fordulóban, sérülés miatt elvesztették a kapusukat, Gabaskit Sobhi váltotta. Ennek ellenére néhány perccel később megszerezték a vezetést, miután Salah jobb oldali elfutását követően tökéletes labdát adott a kapu előtt menetrend szerint érkező társnak, Trezeguet pedig közelről a hálóba passzolt. A bekapott gól után a marokkóiak nem túl nagy meggyőződéssel ugyan, de próbáltak támadni, melyek azonban nem jártak sikerrel, a cserekapust gyakorlatilag próbára sem tudták tenni, így elvesztették az összecsapást.

Afrikai Nemzetek Kupája, negyeddöntő:
Egyiptom – Marokkó 2-1 (2-1, 1-1, 0-1) – hosszabbítás után
Helyszín: Ahmadou Ahidjo Stadion (Yaoundé) Vezette: Maguette N’Diaye (szenegáli)
Gólszerzők: Salah (53.), Trezeguet (100.), ill. Boufal (7. – büntetőből)
Sárga lapok: Kamal (25.), Mostafa Mohamed (78.), Ashraf (80.), Abdelmonem (106.), ill. Amallah (34.), Hakimi (78.)
Kiállítva: ill.

Egyiptom: Gabaski (M. Sobhi 96.) – Kamal, Hegazy (Trezeguet 46.), Abdelmonem, El Fotouh – Ashraf (Alaa 91.), Elneny, El Solia – Salah (Hamdi 120+3.), Mostafa Mohamed (R. Sobhi 111.), Marmoush (Zizo 80.). Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz (portugál)

Marokkó: Bounou – Hakimi, Saiss, Aguerd, Masina – Amrabat – Barkok (Aboukhlal 104.), Amallah (Louza 86.), El Haddadi (Tissoudali 111.) – Boufal (Rahimi 66.), En Nesyri (R. Mmaee 86.). Szövetségi kapitány: Vahid Halilhodzic (bosnyák)

 

Afrikai Nemzetek Kupája, a negyeddöntő összes párosítása
Gambia – Kamerun 0-2
Burkina Faso – Tunézia 1-0
Egyiptom – Marokkó 2-1 – hosszabbítás után
vasárnap, 20:00 Szenegál – Egyenlítői-Guinea