Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik a Juventusból Dejan Kulusevski – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy távozik középpályásuk, Dejan Kulusevski. A transzfert már új klubja is megerősítette. 

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Juventus és a Tottenham hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy Dejan Kulusevski két szezonra kölcsönbe kerül a londoniakhoz. Az olaszok azt is megerősítették, hogy a svéd középpályásért 10 millió eurós kölcsönösszeget fizetett a Spurs.

Fabrizio Romano értesülései szerint az angolok 35 millió euróért végleg meg is vásárolhatják, de ennél akár kevesebbért is, hogy ha bizonyos, Bajnokok Ligájához és pályára lépésekhez kapcsolódó feltételek teljesülnek. Mindezt viszont elég öt részletben kifizetniük majd.

Az angol klub sportigazgatója, Fabio Paratici jól ismeri Kulusevskit még előző állomáshelyéről, a Juventusból, ráadásul ő volt az, aki 2020-ben elhozta az Atalantából a játékost.

A 21 éves svéd középpályás 35 millió euróért igazolt a Juventusba 2020 januárjában, ám egy fél szezonra kölcsönadták a Parmának, ahol remek félévet futott. A torinói gárdában minden sorozatot figyelembe véve 74 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 9 gólt és 10 gólpasszt is jegyzett.

A Tottenham ma még egy játékost leigazolt a Juventusból, Rodrigo Bentancur személyében.