Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: a Barca után a Real Madridot is kiejtette az Athletic Bilbao – videóval

A spanyol Király-kupa, azaz a Copa del Rey negyeddöntőjében a Real Madrid az Athletic Bilbao otthonában lépett pályára. A királyi gárda nagyon rossz mérkőzést játszott, és a baszkok támadásai a hajrára beértek, ezzel pedig a Barcelona után a Real Madridot is kiejtették a kupából. A Real Sociedad-Betis mérkőzés azonban már sokkal gólgazdagabb volt, a találatok pedig mind a sevillaiak oldalán érkeztek, ezért ők jutottak a legjobb négy közé. 

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Athletic Bilbao – Real Madrid:

Nem játszott jól a Real Madrid az első félidőben, olyannyira, hogy mindössze csak egyetlen kaput eltaláló lövésük volt két próbálkozásból. A Bilbao viszont remekül játszott, és bár nekik is egyetlen kaput eltaláló lövésük volt, ennek oka mindössze az volt, hogy az utolsó pillanatban mindig odaért egy madridi védő, vagy Courtois védett. A 9. percben Dani García nagyjából 20 méterről a jobb felsőt célozta meg, de Courtois hatalmasat védett. Egy perccel később a belga kapus ütötte nagyon rossz helyre Muniain beadását, de mielőtt bármelyik baszk játékos lőhetett volna, Militao tisztázott. A 16. percben Inaki Williams fejelt a testvére elé, aki lőtt is, de csak az előtte álló Alabát találta el. A 21. percben Muniain hagyta ott Casemirót és Vázquezt is, majd éles szögből az oldalhálóba lőtt. A 27. percben életjelet adott a Real támadójátéka is, ám Vázquez keresztpasszát a kapus ölébe rúgta Vinícius. A 33. percben Raúl García passzolt Inaki Williams elé tökéletesen, ám az utolsó pillanatban jött Militao, és egy pontos becsúszással menteni tudott. A 37. percben Muniain tekert nem sokkal a bal felső sarok mellé Inaki Williams passza után. A 41. percben  Muniain szolgálta ki Inaki Williamst, aki lőtt is, de a becsúszó Vázquez blokkolta a próbálkozást, és ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőben sem változott a játék képe, az Athletic fölényben játszott. A 47. percben Muniain szabadrúgásából Courtois Martínez fejére tolta a labdát, ami így nem sokkal a jobb felső sarok mellett ment el. Az 50. percben Nacho felkarját találta el a labda a tizenhatoson belül, de hosszas videózgatás után úgy döntött a játékvezető, hogy váll volt és nincs büntető. A 68. percben Williams indítását Berenguer az ötös jobb sarka elől keresztbe lőtte el a kapu előtt. A 74. percben Militao kivágta Muniain beadását, majd Asensio távoli lövését blokkolta Dani García. Az utolsó tíz percben kicsit feléledt a Real Madrid, és a 81. percben Asensio csodás indítása után Casemiro lőtte telibe kiváló helyzetből Agirrezebalát, két perccel később pedig Álvarez blokkolta Lucas Vazquez lövését. Már nagyom úgy tűnt, hogy hosszabbításba fordul a mérkőzés, de a 89. percben eldőlt a továbbjutás kérdése, és vezetést szerzett az Athletic Bilbao: Casemiro rossz passzát lefülelte Vesga, majd azonnal indította Berenguert, aki kicselezte Nachót, majd 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A 94. percben Isco kiegyenlíthetett volna, ám Camavinga emelése után csak jobb alsó sarok mellé lőtt, ezzel pedig eldőlt, hogy az Athletic Bilbao lesz ott az elődöntőben.

Athletic Bilbao – Real Madrid 1-0 (0-0)
Helyszín: San Memés (Bilbao) Vezette: Jesus Gil Manzano
Gólszerzők: Berenguer (89.) ill. –
Sárga lap: Dani Garcia (42.), de Marcos (67.), Yuri (69.) ill. Kroos (24.), Modric (59.)
Kiállítás: – ill. –

Athletic Bilbao: Agirrezabal, Yuri, Martínez, Alvarez, de Marcos, Muniain (Balenziaga, 90+2.), Vesga, Dani García, Inaki Williams, Nico Williams (Berenguer, 46.), Raúl García (Serrano, 78.). Vezetőedző: Marcelino

Real Madrid: Courtois, Lucas Vázquez, Militao, Alaba, Nacho, Modric, Casemiro, Kroos, Vinícius Junior (Isco, 60.), Rodrygo, Asensio. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Real Sociedad – Betis:

Az első félidőben még kiegyenlített volt a mérkőzés. Az 5. percben William Carvalho küldött kapura egy fejest egy szöglet után, de a labda a kapu jobb oldala mellett hagyta el a játékteret. A 12. percben a Betis meg is szerezte a vezetést, amikor William Carvalho nyeste vissza ügyesen a labdát az alapvonalról az érkező Juanmi elé, aki könnyedén lőtt a léc alá. A 22. percben ott volt egy egyenlítési lehetőség a baszkok előtt, amikor Oyarzabal lőtt kapura a tizenhatosról, de Rui Silva klasszis mozdulattal védett. A 28. percben Januzaj ívelte be remekül a szögletet pontosan Le Normand fejére, ám a labda picivel a kapu jobb oldala mellé ment. A 34. percben Fekirt buktatták a tizenhatoson belül, és bár a játékvezető a VAR segítségét is kérte, a vendégek végül nem kaptak büntetőt. A 39. percben David Silva ugyan betalált és már ünnepelt is, de a videóbíró segítségéve a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mert leshelyzet előzte meg a gólt. A 45. percben még Fekir csapott le a labdára, majd a kapu bal oldalát célozta meg, de Remiro védett.

A második félidőben viszont átvette az irányítást a Betis, és már a 47. percben nagy helyzetbe kerültek, amikor Isak tekerte el a kapu bal oldala felé a labdát, de Rui Silva számított erre, és egy hatalmas vetődéssel védett is. Nagyon nyomott a Betis, és az 56. percben először William Carvalho lövését kellett védenie Remirónak, majd Juanmi be is talált, de az asszisztens jelezte, hogy les volt. Végül az 57. percben sikerült meglőniük a második találatukat, amikor Moreno passzolt Juanmi elé, aki kilőtte a jobb felső sarkot. Sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés, majd a 76. percben Juanmi ismét megmutatta magát, és most a kapu közepét vette célba, de a kapus ezt védte. A 81. percben viszont a baszkok védője kézzel ért labdába a tizenhatoson belül, amiért büntetőhöz jutott a Betis. Willian José állt a labda mögé, és a jobb felső sarokba lőtte a labdát, ezzel megszerezve csapata harmadik gólját. Végül a 87. percben zárta le a mérkőzést a Betis, amikor Ruibal tört be a büntetőterületre, majd pontosan a bal felső sarokba lőtte a labdát. A 89. percben még volt egy lehetősége a szépítésre a Real Sociedadnak, amikor Sorloth a bal kapufát találta telibe, ami egyúttal azt is jelentette, hogy nem változott már a mérkőzés állása, és a sevillaiak jutottak tovább.

Real Sociedad – Betis* 0-4 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Juanmi (12. 57.), Willian José (83. – büntetőből), Rubial (87.)
Sárga lap: Zaldua (82.) ill. Bartra (38.)
Kiállítás: – ill. –

A negyeddöntők eredményei:

Valencia – Cadíz 2-1
Rayo Vallecano – Mallorca 1-0
Real Sociedad – Betis 0-4
Athletic Bilbao – Real Madrid 1-0