Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból fordítva győzte le a Barcelona az Atlético Madridot – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 23. fordulójában a Barcelona az Atlético Madridot fogadta a Camp Nouban. Izgalmas, parázs hangulatú és gólgazdag mérkőzést játszottak csapatok, aminek a végén a Barcelona örülhetett. A katalánok hátrányból fordítva mértek nagy vereséget Simeone gárdájára, így bosszút állva az őszi találkozóért, ahol a fővárosiak nyertek. Jordi Alba álomgólt lőtt, Luis Suárez betalált volt csapatának, Aubameyang és Adama Traoré debütált, Dani Alves pedig gólja után kiállíttatta magát. 

(Photo By Marc Graupera Aloma/Europa Press via Getty Images)

Jól kezdte a mérkőzést, és nagyon hamar, a 8. percben vezetést szerzett az Atlético Madrid, amikor Koke tálalta a labdát a jobb szélen meginduló Suáreznek, aki centerezett, ott pedig Carrasco érkezett és a jobb alsóba lőtt. Nem kellett sokat várni azonban a Barcelona egyenlítő találatára sem: A 10. percben Dani Alves szerezte meg labdát a jobb oldalon, majd észrevette a túloldalon üresen érkező Jordi Albát, a védő pedig nagyjából 14 méterről kapásból védhetetlen lövést küldött a bal felső sarokba. Innentől nagyon beindult a Barcelona, és minden kaput eltaláló lövéséből betalált. A 20. percben még Joao Felix veszélyeztetett, amikor Alves mellett próbált a jobb alsó sarokba lőni, de kicsivel mellé ment a labda. A 21. percben azonban már vezetést is szerzett a Barca, amikor Traoré adta be a labdát középre, amire Gavi ugrott fel tökéletes ütemben, majd fejese Vrsaljkón megpattanva jutott Oblak kapujába. A 24. percben ismét Joao Félix veszélyeztetett kihasználva a katalán védők hibáját, de Ter Stegen magabiztosan védte a lövését. A 25. percben Alba passzolt Pedri elé, akinek végül félresikerült a lövése, így nem találta el a kaput. A 30. percben az Atlético hibázott nagyot, amikor Carrasco felelőtlenül tette haza a labdát Oblaknak, amire le is támadt a Barca, de hiába jelent meg Adama Traoré, a lövése pontatlan volt. A 37. percben egy kis szögletet végeztek el a madridiak, amely után Savic fejelhetett, de mellé bólintott. A 43. percben azonban újabb gólt lőtt a Barcelona, amikor egy szabadrúgás után Alves ívelését Piqué még kapufára fejelte, a kipattanót Torres próbálta berúgni, de végül Araújo érte el a labdát, aki a bal alsóba lőtt. Ezzel le is zárult az első játékrész.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első véget ért, azaz egy Barca-góllal a 49. percben: Gavi beadását Pedri és Torres is elengedte, így Dani Alves maradt teljesen egyedül, és nagyjából 14 méterről a jobb alsóba lőtt. Az 58. percben érkezett egy szépítő Atlético-találat is, ekkor De Paul szöglete után Gimenez lefejelt labdájára csapott le az ex-Barcás Luis Suárez, aki szépen bólintott a hálóba. A 66. percben újabb madridi lehetőség érkezett, amikor Carrasco beadására Gimenez érkezett fejelni, de valamivel eltévesztette a jobb felső sarkot. A 69. percben viszont emberhátrányba került a Barcelona, miután Dani Alves megtaposta Carrascót, és a játékvezető a videóbíró segítségével azonnali piros lappal kiállította a brazil védőt. Ezt azonban nem tudta kihasználni az Atlético Madrid, a feszültség azonban továbbra sem csökkent, és a játékvezetőnek egy piros lappal kellett megnyugtatnia a Barcelona egyik stábtagját is. Nem volt semmi ötlete már az Atlético Madridnak, így szépen lecsordogált a maradék játékperc, a végén pedig a Barcelona örülhetett.

Barcelona – Atlético Madrid 4-2 (3-1)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Jesus Gil Manzano
Gólszerzők: Alba (10.), Gavi (21.), Araújo (43.), Dani Alves (49.) ill. Carrasco (8.), Luis Suárez (58.)
Sárga lap: Alba (52.), de Jong (72.), Xabi (83.) ill. Wass (89.), Herrera (90.)
Kiállítás: Dani Alves (69.) ill. –

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Araújo, Piqué, Alba; F. de Jong, Busquets, Pedri (Nico, 66.); Adama Traoré (Aubameyang, 61.), F. Torres, Gavi (Dest, 71.). Vezetőedző: Xavi

Atlético Madrid: Oblak; Vrsaljko (Wass, 46.), Giménez, Savic, Hermoso (Mandava, 55.); Carrasco, R. De Paul, Koke (Herrera, 76.), Lemar (Cunha, 55.); Joao Félix (Correa 55.), Luis Suárez. Vezetőedző: Diego Simeone

A 23. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Getafe – Levante 3-0

Szombat:
Elche – Alaves 3-1
Mallorca – Cadíz 2-1
Celta Vigo – Rayo Vallecano 2-0
Osasuna – Sevilla 0-0

Vasárnap:
Valencia – Real Sociedad 0-0
Barcelona – Atlético Madrid 4-2
18:30 Betis – Villarreal (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Madrid – Granada (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: