Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: drámai helyzetben a B csapat!

Az idényt meglehetősen jól kezdte az FC Barcelona B csapata a harmadosztályban, azonban jelenleg közelebb állnak a kieséshez a katalán fiatalok, semmint a feljutás kiharcolásához a LaLiga 2-be.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Pedig komoly fegyvertényt jelenthetne a Barca számára, ha a klub legjobb fiataljai egy olyan közeg versenyhelyzetében mutathatnák meg tudásukat, mint a spanyol focipiramis második legmagasabb orma. Azonban a realitás egyelőre nem a feljutás vagy a rájátszás elérése lehet a harmadik vonalban, hanem a túlélés. A Barcelona B ugyanis az elmúlt tíz bajnokin megszerezhető harminc pontból mindössze ötöt volt képes begyűjteni.

Idén több akadály is nehezíti a legendás hírű B csapat életét. Elsősorban a válsághelyzetben lévő felnőtt gárdához kerültek felvezénylésre olyan tehetségek, mint Ferran Jutglá, Gavi, Abde vagy Nico. Továbbá a fiatalok edzője, Sergi Barjuan bő két hétig irányította a nagyokat is, mikor Joan Laportaék kirúgták Ronald Koemant.

A Sport értesülése szerint a Barcelona vezetősége már most komolyan fontolgatja, hogy elbocsájtja Sergit, mielőtt még túl késő lenne. Állítólag a klub korábbi középpályásának utolsó esélye az, ha hétvégén megverik a Linares-t. Ha nem sikerül begyűjteni a három pontot, akkor edzőváltásra volt sor kerülni.