Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Bale visszatért, a Real Madrid csupán ikszelt! – videóval

Botlott a listavezető Real Madrid a spanyol élvonalbeli bajnokság 24. fordulójában: a Királyi Gárda a Villarreal otthonában játszott gól nélküli döntetlent.

(Photo by Quality Sport Images/Getty Images)

Az első félidő a La Liga megszokott színvonalához méltatlan módon zajlott, a legveszélyesebb helyzet a hazaiakhoz fűződött: Alberto Moreno lövése csattant a kapufán. A madridiak csupán egyetlen egy kaput eltaláló lövést jegyeztek, a próbálkozások általában elkerülték Gerónimo Rulli kapuját – pedig Gareth Bale és Casemiro is megeresztett egy-egy kísérletet.

A fordulást követően már a vendégek domináltak. A játékrész legnagyobb helyzetére az 56. percig kellett várni, ekkor Vinícius Júnior gyönyörű csele után Bale löketét tolta a kapufára Rulli kapus. A Villarreal nem sok életjelet mutatott magáról támadásban, igaz, a vendégek sem voltak kellően gólveszélyesek – ezen a csereként beálló Rodrygo és Luka Modric sem tudott változtatni. A sérüléssel bajlódó Karim Benzema nagyon hiányzott Carlo Ancelotti gépezetéből, amely ezúttal csak 1 ponttal gazdagodott.

A Real Madrid továbbra is vezeti a bajnokságot, méghozzá 4 pontos előnyben a Sevillához képest. Unai Emery legénysége jelenleg az 5. helyen tanyázik.

Spanyolország, La Liga, 24. forduló
Villarreal CF – Real Madrid CF 0–0 (0-0)
Helyszín: Estadio El Madrigal; Játékvezető: José Sánchez
Sárga lap: Foyth (23.), Raúl Albiol (51.), ill. Militao (23.), Asensio (29.), Bale (45+2.), Casemiro (88.)

Villarreal: Rulli – Foyth, Raúl Albiol, Pau Torres, Danjuma (Dia 67.) – Chukwueze (Yéremy Pino 75.), Parejo, Iborra (Trigueros 66.), Alfonso Pedraza (Estupinan 75.) – Lo Celso (Aurier 87.), Alberto Moreno. Vezetőedző: Unai Emery.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Marcelo (Nacho 82.) – Valverde (Modric 78.), Casemiro, Kroos – Bale (Jovic 75.), Asensio (Rodrygo 78.), Vinícius (Hazard 82.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Sevilla 2–0 Elche

Szombat
Cádiz 0–0 Celta Vigo
18:30 Rayo Vallecano – Osasuna
21:00 Atlético Madrid – Getafe

Vasárnap
14:00 Alavés – Valencia
16:15 Levante – Betis
18:30 Real Sociedad – Granada
21:00 Espanyol – Barcelona

Hétfő
21:00 Mallorca – Athletic Club

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: