Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Kylian Mbappe volt a hős, előnyben a PSG – videóval

Szuper rangadóval indult újra a Bajnokok Ligája küzdelmei, a meccs maga nem volt szuper, de végig izgalmas volt.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

PSG – Real Madrid 1-0 (0-0)
Helyszín: Párizs, Parc des Princes Vezette: D. Orsato (olasz)
Gólszerző: Mbappe (90.+4) ill.
Sárga lapok: Veratti (40.), Danilo (62.), Kimpembe (83.), Paredes (90.) ill. Casemiro (37.), Militao (51.), Mendy (57.), Rodrygo (83.)
Kiállítva:ill.

Meglepően egy nagy különbség volt a két csapat között az egész találkozón. Az első félidőben a Real Madridnak kapura lövése sem volt. A PSG sem sokszor jutott el lövésig, de akkor Courtois-nak nagyot kellett védenie.

A második játékrészre a PSG még egy sebességgel fentebb kapcsolt, a félidő elején Courtois-nak többször is bravúrral volt szükség. A 61. percben a belga kapus Messi tizenegyesét is kivédte.
Az utolsó tíz percben a PSG oda szegezte kapuja elé a Realt, azonban nagyon sokáig úgy nézett ki nem tudnak betalálni. Azonban Kylian Mbappe egy fantasztikus akció után az utolsó másodpercekben megszerezte a győztesgólt.

Ezzel a franciák megérdemelten várhatják előnyből a visszavágót, amit majd március 9-én rendeznek Madridban.
A Real Madridnak nem volt kaput eltaláló lövése a találkozón.

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Danilo (Gueye 87.), Paredes, Verratti – Di Maria (Neymar 73.), Messi, Mbappe
Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Real: Courtois – Carvajal (Lucas 72.), Militao, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric (Valverde 82.) – Asensio (Rodrygo 72.), Benzema (Bale 87.), Vinicius (Hazard 82.)
Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A mérkőzés összefoglalója