Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: csak döntetlenre volt jó a Bayern München idegenben! – VIDEÓVAL

Papíron a Bayern Münchenre várt a legkönnyebb feladat Európa topcsapatai közül. A német bajnok és listavezető az osztrák liga egyeduralkodójához, a Red Bull által szponzorált Salzburghoz látogatott.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő – 1. mérkőzés
A két együttes a Bajnokok Ligája előző kiírásában is összefutott. Akkor a németek oda-vissza magabiztosan nyertek az akkor még Szoboszlai Dominikot is felsorakoztató salzburgiak ellen. A bajorok egyenesen meg sem álltak hat gólig az ausztriai csoportmeccsen.
A jelen azonban korántsem egyszerű. A Salzburg tulajdonképpen olyannyira utcahosszal vezeti a saját bajnokságát, hogy nyugodtan koncentrálhatna a nemzetközi porondra. Oda, ahová most a Bayernnek is figyelnie kell, lévén meglepő bochumi pofon után kell magukra találniuk.
Julian Nagelsmannt tulajdonképpen semmi sem hátráltatta különösebben a minőség tekintetében, lévén Manuel Neuer, Leon Goretzka és Alphonso Davies sérülése nem új keletű probléma. Ennek ellenére mégis majdnem világraszóló győzelmet aratott a Salzburg! Ugyanis a papírforma nem csak arra való, hogy érvényesítsék, hanem arra is, hogy felrúgják. Az osztrák bajnok szinte az egész meccsen át vezetett, a csereként beállt Junior Adamu góljával. Azonban az utolsó pillanatban Kingsley Coman kiharcolta a döntetlent a Bayern számára, így a német együttesnek a lehető legszűkebb győzelem is elég lesz hazai pályán a negyeddöntőbe jutáshoz.

A végeredmény összességében igazságosnak mondható, lévén a tudásához mérten mindkét fél éppen a döntetlenhez tett eleget, bár a semleges nézők is alighanem fájlalták, hogy a salzburgi csoda végül nem teljesen érett be.

Salzburg – Bayern München 1-1 (1-0)
Helyszín: Red Bull Arena (Salzburg); Vezette: Michael Oliver (angol)
Salzburg: Köhn – Ulmer, Wöber, Solet, Kristensen – Seiwald (Sucic (80.), Camara, Capaldo – Aaronson – Adeyemi (Kjaergaard, 87.), Okafor (Adamu, 12.).
Bayern: Ulreich – Hernández, Süle, Pavard – Coman, Tolisso (Sabitzer, 80.), Kimmich, Gnabry (Choupo-Moting, 77.) – Sané, Müller – Lewandowski.
Gólszerző: Adamu (21.), ill. Coman (90.)
Sárga lap: Köhn (86.), ill. Coman (83.), Sabitzer (90+2.)

A meccs összefoglalója:

A góllövőlista élmezőnye: