Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Abramovics átadta a Chelsea irányítását – HIVATALOS

A szombat esti órákban a BL-címvédő és klubvilágbajnok Chelsea csapata bejelentette, hogy tulajdonosa lemondott posztjáról…

(Photo by Michael Regan – FIFA/FIFA via Getty Images)

A Chelsea csapata a szombat esti órákban hivatalos oldalán tett közzé egy közleményt, melyben megerősítették, hogy az orosz tulajdonos, Roman Abramovics átadta az irányítást a klub jótékonysági alapítványának:

“A Chelsea-nél tulajdonosként töltött közel húsz éves időszakom alatt mindig egyfajta gondnokként tekintettem a klubnál betöltött szerepemre, akinek az a dolga, hogy amennyire csak lehet, biztosítsa a klub sikerességét, építse a jövőjét és pozitív szerepet töltsön be a közösségünkben. Mindig a klub érdekeinek a leginkább megfelelő döntéseket hoztam meg. Elkötelezett maradtam ezen értékek mellett. Ezért a mai napon átadom a klub felügyeletét és gondozását a Chelsea jótékonysági Alapítványának. Hiszem, hogy jelenleg ők vannak a legmegfelelőbb helyzetben, hogy vigyázzanak a klub értékeire, a játékosokra, a személyzetre és a szurkolókra.”

Ugyan a váltás okát a közvélemény nem részletezi, nyilvánvalónak tűnik, hogy az orosz-ukrán hadiállapot állhat a háttérben, hiszen Abramovics az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.