Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Dembélé csereként beállva brillírozott, a Barca kitömte az Athleticet! – videóval

Újabb gólgazdag meccsen gyűjtötte be a három pontot az egyre jobb formába lendülő FC Barcelona: a gránátvörös-kékek hazai pályán, az Athletic Club elleni bajnokit nyerték meg 4–0-ra.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A katalán gárda már az első játékrészben hatalmas fölényre tett szert, ami leginkább a labdabirtoklásba csúcsosodott ki, a helyzetek számában és minőségében nem feltétlenül jött ki a különbség. A vezetést azért így megszerezte a Barca, nem meglepő módon az utóbbi hetekben nagyszerűen teljesítő Pierre-Emerick Aubameng révén, aki még a szünet előtt betalált.

A második félidő egyértelműen a cserejátékosokról szólt, Ousmané Dembélé közölük is kifejezetten kitűnt: a francia válogatott támadó a 67. percben szállt be Ferrán Torres helyére, nem sokkal később pedig már eredményes is volt. A remek teljesítmény a véghajrában folytatódott, méghozzá két előkészítést formájában, amelyekkel ki is alakult a végeredmény: előbbi találatot Luuk de Jong, utóbbit pedig Memphis Depay jegyezte – ők szintén a cserepadról felállva jutottak lehetőséghez.

A Barcelona jelenleg a 4. helyen áll a La Liga tabelláján, csupán egy pontra a dobogótól – igaz, az előttük lévő Betis egy mérkőzéssel többet játszott. Az Athletic a 8. pozíciót foglalja el a táblázaton.

Spanyolország, La Liga, 26. forduló
FC Barcelona – Athletic Club 4–0 (1-0)
Helyszín: Camp Nou; Játékvezető: Guillermo Cuadra
Gólszerzők: Aubameyang (37.), Dembélé (73.), L. De Jong (90.), Depay (90+4.)
Sárga lap: Busquets (48.), Piqué (70.), ill. Balenziaga (54.)

Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves, Araújo, Piqué, Dest – Pedri, Busquets (Nico 87.), Gavi (F. De Jong 67.) – Adama Traoré (Depay 82.), Aubameyang (L. De Jong 87.), Ferrán Torres (Dembélé 67.). Vezetőedző: Xavi Hernández.

Athletic: Unai Simón – Lekue, Vivian, Álvarez (Inigo Martínez 30.), Balenziaga – Zarraga (N. Williams 67.), Vencedor, Vesga (Dani García 67.), Serrano – Villalibre (I. Williams 77.), Raúl García (Sancet 46.). Vezetőedző: Marcelino García.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Levante 3–0 Elche

Szombat
Mallorca 0–1 Valencia
Getafe 2–2 Alavés
Rayo Vallecano 0–1 Real Madrid
Atlético Madrid 2–0 Celta Vigo

Vasárnap
Villarreal 5–1 Espanyol
Sevilla 2–1 Real Betis
Real Sociedad 1–0 Osasuna

Hétfő
21:00 Granada – Cádiz

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: