Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Thomas Tuchel: “Én vagyok a hibás, nem Kepa!”

Mint arról beszámoltunk, a Liverpool nyerte meg az angol Ligakupát, miután büntetőpárbajban felülmúlták a Chelsea együttesét. A mérkőzés egyik főszereplője a csereként beálló Kepa Arrizabalaga volt, akit a védelmébe vett a csapat menedzsere, Thomas Tuchel.

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

120 perc, 4 érvénytelen gól és 22 büntető után dőlt el az angol Ligakupa sorsa a Liverpool és a Chelsea között. A trófeát végül a “Vörösök” emelhették a magasba, miután a kapusok körében Kepa Arrizabalaga a kapu fölé lőtte a büntetőjét. A spanyol hálóőrt a 120. percben küldte be Thomas Tuchel azzal a céllal, hogy a közelmúlt példáiból fakadóan megnyerje csapata számára a büntetőpárbajt. Kepa viszont ezúttal a 11-ből egy tizenegyest sem tudott hárítani, így egyfajta “antihőssé” lépett elő. A hálóőrt a mérkőzést követően a csapat menedzsere a védelmébe vette:

Természetesen sajnáljuk Kepát, igazságtalan, hogy pont ő hagyta ki az egyetlen tizenegyest, de emiatt nem hibáztatjuk. Én hozom a döntéseket, amelyeken utólag már nem lehet változtatni. Nem tudjuk mi történt volna, ha Mendy marad a kapuban, de Kepát nem lehet hibáztatni, csak engem. A kapuscsere néha bejön, néha nem. Ilyen az élet labdarúgóedzőként.

Nem először cseréltünk kapust a párbajra. Kepa kicsivel jobban védi a büntetőket, ezért döntöttünk a csere mellett. Rendkívül ritka, hogy mind a 11 játékosnak oda kell állnia a büntetőponthoz. Remélem emiatt senkinek sem lesznek álmatlan éjszakái, főleg Kepának nem. Fantasztikus mérkőzést játszottunk, de ilyen egy döntő, az egyik csapatnak veszítenie kell.

A Liverpoolnak összességében ez volt története kilencedik Ligakupa-győzelme, amivel új rekordot állítottak fel, és megelőzték a nyolc elsőséggel rendelkező Manchester Cityt.