Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: szenvedve nyert a City, hosszabbításban kapott ki a Tottenham

A nyolcaddöntőket rendezik az angol FA-kupában, ahol kedd este többek között a Manchester City és a Tottenham Hotspur együttese is pályára lépett.

A másodosztályú Peterborough hazai pályán fogadta a Manchester City-t a Weston Homes Stadionban. A vendégeknek nem volt könnyű estéjük, hiszen ellenfelük – a várakozásoknak megfelelően – “leparkolta a buszt” a kapu elé és foggal-körömmel ragaszkodott a döntetlen álláshoz. A City tele volt sztárokkal, érvényesülni azonban mégsem tudtak az első félidőben: szenvedős játékkal, komolyabb helyzet nélkül mehettek a szünetre. Még a fordulás után is inkább a Peterborough játékosai voltak aktívabbak, így meglehetősen nehéz este volt ez Pep Guardiola együttesének. A 61. percben azonban Mahrez révén megérkezett az első kaput eltaláló lövés a manchesteriektől, amiből egyből gól is lett – innentől pedig jelentősen könnyebbé vált a vendégek dolga. A 67. percben el is dőlt a meccs: Phil Foden egy fantasztikus mélységi indítással kiosztotta a második gólpasszát ezen az estén, a befejező pedig ezúttal Grealish volt. Egy gyenge és gyötrelmes találkozón így végül ha nehezen is, de behúzta a győzelmet a Manchester City és ott vannak a következő körben.

A Crystal Palace hasonlóan boldogult a szintén másodosztályú Stoke ellen. A londoniak szintén 0-0-al zavarták le az első félidőt és csak a másodikban pörögtek fel az események. Az 53. percben Kouyate szerzett nekik vezetést, ám erre a túloldalon Tymon még hamar tudott válaszolni. A hajrában viszont Riedewald találata döntött és végül a Crystal Palace egy szoros meccsen tudott nyerni hazai pályán.

Az este másik ügyeletes sztárcsapataként a Tottenham is egy Championship-ben szereplő együttes otthonában készült bizonyítani. Antonio Conte fiai azonban teljesen visszazuhantak a Middlesbrough szintjére – sőt, bizonyos mutatókban még a piros mezesek néztek ki jobban. Az első félidő itt is gól nélkül telt, ám itt a második játékrészben sem akart megtörni a góltalanság. A kapuk kevés alkalommal forogtak veszélyben és a Spurs egyáltalán nem tudott ellenfele fölé kerekedni. Végül a rendes játékidő is 0-0-al zárult, így a hosszabbítás következett, ami ugyancsak elég szorosra sikerült. Nagyon nehezen akart megszületni a döntés, ám a 107. percben végül Coburn találatával meglepetésre a Middlesbrough szerzett vezetést, majd nyerte meg a találkozót. Ezzel pedig a Tottenham búcsúzott is az idei kupaküzdelmektől.

Peterborough (II.) – Manchester City 0-2
G.: Mahrez (61.), Grealish (67.)

Crystal Palace – Stoke (II.) 2-1
G.: Kouyate (53.), Tymon (58.), Riedewald (82.)

Middlesbrough (II.) – Tottenham 1-0
G.: Coburn (107.)

A nyolcaddöntők eredményei és további párosításai

Kedd
Peterborough (II.) – Manchester City 0-2
Crystal Palace – Stoke 2-1
Middlesbrough (II.) – Tottenham 1-0

Szerda
20:15 Luton (II.) – Chelsea (Spíler 1)
20:30 Southampton – West Ham
21:15 Liverpool – Norwich

Csütörtök
21:15 Everton – Boreham Wood (V.) (Spíler 1)

Hétfő
20:30 Notthingham (II.) – Huddersfield (II.)