Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: nagyon simán jutott be az RB Leipzig az elődöntőbe – videóval

A Német Kupa a negyeddöntőjéhez érkezett, ahol az RB Leipzig a másodosztályú Hannover 96 ellen lépett pályára. Gulácsiék négyet lőttek nekik, ebből Nkunku egy duplával vette ki a részét, így ők jutottak tovább az elődöntőbe. A két másodosztályú klub, a Hamburger SV és a Karlsruhe párharca hosszabbításba, majd tizenegyespárbajba torkollott, amit végül a hamburgiak nyertek meg.

(Photo by Oliver Hardt/Getty Images)

Hannover 96 – RB Leipzig: 

Sokkal jobban játszott az RB Leipzig a papírforma szerint, és már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert Nkunku duplájával: először a 17. percben talált be a kapu bal oldalába, majd a 22. percben verte át a teljes védelmet.

A második félidőben sem változott a játék képe, és még több gólt szerzett a Lipcse. A 67. percben André Silva beadása után Laimer lőtt a kapu bal oldalába, majd a 73. percben a portugál csatár állította be a végeredményt egy kapu közepébe lőtt labdával. Ezzel a Leipzig bebiztosította a továbbjutását.

Hannover 96 – RB Leipzig* 0-4 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Nkunku (17. 22.), Laimer (67.), André Silva (73.)
Sárga lap: Hult (62.) ill. Simakan (49.)
Kiállítás: – ill. –

Hamburger SV – Karlsruhe:

Az első félidőben a Karlsruha játszott jobban, bár csak a 40. percben sikerült megszerezniük,  amikor Heise lőtt a kapu bal oldalába.

A második félidőre visszajött a Hamburg, ám az 50. percben még a vendégek növelték az előnyüket Hofmann révén. Két perccel később viszont már szépíteni tudott a hazai csapat Glatzel fejesével, majd sokkal jobban játszott, és a 91. percben össze is jött az egyenlítés Glatzel második találtával.

A hosszabbításban sem tudtak dűlőre jutni a felek, így következhetett a tizenegyespárbaj. Bár jól kezdett a Karlsruha, az utolsó három büntetőjét kihagyta, ezzel pedig a Hamburg lesz ott az elődöntőben.

Hamburger SV* – Karlsruhe 2-2 (0-1) Büntetők után: 3-2
Gólszerzők: Glatzel (52. 90+1) ill. Heise (40.), Hofmann (50.)
Sárga lap: Gyamerah (39.) ill. Kobald (45+2.)
Kiállítás: – ill. Kobald (71.)