Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Benzema és a hatalmas egyéni hibák kiejtették a PSG-t – videóval

Az első mérkőzésen nyomasztó fölényben játszott a PSG, illetve a visszavágó első hatvan percében is, ennek ellenére a Real Madrid jutott tovább.

Real Madrid – PSG 3-1 (0-1)
Helyszín: Madrid, Santiago Bernabéu Vezette: D. Makkelie (holland)
Gólszerzők: Benzema (61., 76., 78.) ill. Mbappe (39.)
Sárga lapok: Nacho (43.), Vinicius (44.), Carvajal (60.), Vazquez (88.) ill. Paredes (7.), Donnarumma (62.), Hakimi (81.), Kimpembe (83.)
Kiállítva:ill.

Az első tíz percben a Real Madrid birtokolta többet a labdát, de az első kaput eltaláló lövés a párizsiak nevéhez fűződött. Mbappe pár percen belül kétszer is éles szögből lőhetett, mindkét alkalommal Courtois védett. A 34. percben a francia sztár gólját érvénytelenítették, de öt perccel később, már teljesen szabályos körülmények között talált a kapuba.
A második félidőben sem javult a Real Madrid helyzete, továbbra is a PSG volt fölényben és Mbappe ebben a félidőben is szerzett egy érvénytelen gólt. A játék képe alapján csak idő kérdése volt, mikor születik meg a következő PSG-gól. Azonban egy óriási Donnarumma hiba után egyenlített a Real Madrid és ezután teljesen más meccset láthattunk. Az olasz kapus hibája lavinát indított el és a PSG védelme sorra követte el a hibákat és ennek köszönhetően Benzema pár perc alatt megfordította a párharcot.
Ezzel elképesztő bravúrral a Real Madrid jutott tovább.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Vazquez (66.), Militao, Alaba, Nacho – Modric, Kroos (Camavinga 57.), Valverde – Asensio (Rodrygo 57.), Benzema, Vinicius
Vezetőedző: Carlo Ancelotti

PSG: Donnarumma – Hakimi (Draxler 88.), Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Danilo (Di Maria 81.), Verratti, Paredes (Gueye 71.) – Neymar, Messi, Mbappe
Vezetőedző: Mauricio Pochettino

A mérkőzés összefoglalója

 

A nyolcaddöntők eheti párosításainak eredményei és további programja:

Kedd:
Bayern München
 7–1 Salzburg (Össz.: 8-2)
Liverpool 0–1 Inter (Össz.: 2-1)

Szerda:
Manchester City 0–0 Sporting (Össz.: 5–0)
Real Madrid 3–1 PSG (Össz.: 3–2)