Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: a Galatasaray megtréfálta a Barcát!

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásán gól nélküli döntetlen született a Camp Nouban az FC Barcelona és a Galatasaray között.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Ha nem is tartalékos, de némiképp felforgatott csapatot küldött pályára Xavi, hiszen több, az utóbbi időszakban jól teljesítő alapemberét, mint Sergio Busquets-et, Gerard Piquét vagy Pierre-Emerick Aubameyangot csak a kispadra nevezte.

Hogy a kimaradók hiánya, vagy a Galatasaray lepte-e meg a Barcát azt nem tudni, de a nagy labdabirtoklási fölény ellenére nehezen találta a fogást török ellenfelén a katalán sztárcsapat – Érdekes statisztika, de a Barcának bő 30 percig még csak lövési kísérlete sem volt (…)

A szünetben érezhette Xavi is, hogy valami ma nem működik jól a gépezetben, ezért három (!) helyen is változtatott. Valamivel aktívabb lett a Barca, de a Galata tökéletesen elfojtotta a próbálkozásokat – Kis túlzássala Barca-fölénye kimerült a labdabirtoklásban.

Visszafogott játékára végül kis híján majdnem ráfizetett a katalán csapat, csakhogy a VAR a segítségükre sietett
: a hajrához érve les címén érvénytelenítették Befetimbi Gomis gólját!

Elnézve a látottakat, egy nagyon masszív és szervezett csapat ellen, vélhetően pokoli hangulatban, nem vár könnyű isztambuli visszavágó Xaviékra!

FC Barcelona – Galatasaray 0-0
Camp Nou, Vezette: B. Bastien (francia)
Gólszerzők:
Sárga lap: Depay (35.), J. Alba (89.) illetve Kutlu (31.), Antalyali (77.)
Piros lap: –

Barca: ter Stegen – Dest, Araujo (Piqué, 46.), E. Garcia, J. Alba – Nico G. (Busquets, 46.), F. de Jong, Pedri – A. Traore (L. de Jong, 80.), Depay (Aubameyang, 61.), F. Torres (Dembelé, 46.). Vezetőedző. Xavi

Galatasaray: Pena – Boey, Nelsson, Marcao, van Aanholt – Antalyali, Kutlu – Babel (Kilinc, 68.), Feghouli (Cicaldaa, 79.), Aktrurkoglu (B. Yilmaz, 90+2.) – M. Mohamed (Gomis, 68.). Vezetőedző: Domenec Torrent