Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a PL-ből érkezhet Busquets utódja – sajtóhír

Katalán lapinformációk szerint a Barcelona együttese további komoly erősítéseket fontolgat a soron következő, nyári átigazolási időszakra…

(Photo by Jack Thomas – WWFC/Wolves via Getty Images)

A Mundo Deportivo beszámolói értelmében a Barcelona vezetősége komolyan kiszemelte magának a Wolverhampton portugál középpályása, Rúben Neves megszerzését, akinek személyében a katalán klub elöljárói Sergio Busquets méltó utódját látják.

A 25 éves portugál védekező középpályás 2017 nyarán hagyta el az FC Portót az akkor még az angol másodosztályban szereplő Wolves kegyeiért, hogy több játéklehetőséget kapjon. A Championshipből feljutó együttes színeiben első évében hatszor volt eredményes, a rákövetkező három idény alatt együttesen 11 találatig jutott a PL-ben. Minden sorozatot figyelembe véve 206 mérkőzés alatt 24 alkalommal talált be a narancsmezesek színeiben.

Neves rendkívül fontos szereplője volt csapatának, hiszen évek óta rendszerint csak sérülés miatt maradt ki az összeállításból. Az aktuálisan futó idényben is a Wolves nélkülözhetetlen tagja, 27 mérkőzésen négy találat és két előkészítés fűződött a nevéhez a PL-ben.

A portugál légiós szerződése 2024-ig érvényes szigetországi klubjánál, s a hírek szerint legalább 50 millió eurót kéne fizetnie érte a katalánoknak.