Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újraélesztése óta először léphet pályára a válogatottban Eriksen

Hosszú kihagyása után az elmúlt hetekben lépett pályára ismét tétmérkőzésen a dán válogatott egykori kiválósága, aki csodával határos módon élt túl egy mérkőzés közbeni szívleállást a tavaly nyári Európa-bajnokságon…

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

A dán válogatott szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand a keddi napon tűzte ki az északi ország nemzeti csapatának 23 fős keretét a Hollandia és a Szerbia elleni barátságos mérkőzésekre. Ismét tagja a dán válogatott névsorának az a Christian Eriksen, aki először kapott meghívót a tavalyi kontinensbajnokság óta.

Mint ismeretes, a 29 éves középpályás a múlt nyári Európa-bajnokságon a Dánia-Finnország mérkőzés közben összeesett a pályán és újra kellett éleszteni. Eriksen hirtelen szívmegállása után beültetett defibrillátort kapott. Az olaszországi hatósági szabályok értelmében szívműtétje után nem volt lehetősége tovább játszania addig klubjában, így elhagyta az Inter csapatát, és a közelmúltban az angol első osztályú Brentford csapatához igazolt, melyben azóta három PL-mérkőzésen lépett pályára.

A klubfutballhoz való visszatérését követően tehát Eriksen jó eséllyel hamarosan újra hazája válogatottjában is pályára léphet a múlt nyári, szerencsés kimenetelű balesete után.