Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: hátrányból fordított és nyert a Barcelona a Galatasaray otthonában – videóval

Gól nélküli döntetlennel várták a csapatok a nyolcaddöntő visszavágóját. Bátran játszott a Galatasaray, még a vezetést is megszerezte, ám előjött a Barcelona tapasztaltsága, és megfordították az eredményt, amellyel továbbjutottak a negyeddöntőbe. 

 (Photo by Mohammad Karamali/DeFodi Images via Getty Images)

Kiegyenlített első félidőt játszott egymással a Galatasaray és a Barcelona. A 6. percben Gomis cselezte ki az ötös előtt Garciát, majd a jobb alsót vette célba, de blokkolta őt Alba, majd Aktürkoglu az elé pattanó labdát Piquébe lőtte. Két perccel később egy szöglet után Gomis a bal alsó mellé fejelt. A 10. percben De Jong lőtt jó helyzetből a kapussal szemben állva, de centiméterekkel a bal alsó mellé lőtt. Mindkét oldalon voltak kisebb helyzetek, de végül a 28. percben megszerezte a vezetést a Galatasaray: Marcao nagyjából 11 méterről fejelte a labdát a jobb alsó sarokba Cicaldau szöglete után. A Barca ezután sokkal többet támadott, és a 37. percben össze is jött az egyenlítő találatuk: Ferran Torres passzolt Pedrihez aki két szép csel után a jobb alsó sarokba lőtt. A hosszabbítás harmadik percében Traoré beadását Aubameyang fejelte a felsőlécre, és ezzel le is telt az első játékrész.

A második félidő a Barca vezető találatával kezdődött a 49. percben: Busquets lövését lábbal védte Pena, majd Pedri próbálkozott, de a kapus ebbe is beleért. Végül De Jong fejelte középre a labdát, amit Aubameyang egy méterről jobbal a kapu közepébe passzolt. Át is vette kicsit az irányítást a Barcelona, ám az 58. percben Van Aanholt nem sokkal lőtt a bal felső sarok fölé. A 69. percben Busquets pazar passzt adott Torresnek, de Marcao egy zseniális becsúszással szerelte őt. A 80. percben Aktürkoglu lőtt a bal alsó mellé, bár ez minden bizonnyal egy beadás lett volna. A 86. percben megállt egy kicsit a mérkőzés, miután a hazai szurkolók megdobálták Jordi Albát, aki ráadásul még egy sárgát is kapott, miután visszarúgott egy poharat a közönségnek. A mérkőzés pár perccel később folytatódott, majd jött még néhány kisebb Barca-helyzet még a hosszabbításban: először Torres találta el hatalmas ziccerben a felsőlécet, bár utána lefújták les miatt, majd Depay lőtt a tizenegyespontról a bal alsó mellé. A 96. percben még Dembélé is próbálkozott egy távoli lövéssel, de mellé lőtte, és ezzel le is zárult a mérkőzés.

Galatasaray – Barcelona* 1–2 (1–1) Összesítésben: 1-2
Helyszín:
Ali Sami Yen Spor Kompleks (Isztambul) Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: Marcao (28.) ill. Pedri (37.), Aubameyang (50.)
Sárga lap: Marcao (30.), van Aanholt (72.), Bayram (90.) ill. Busquets (27.), Eric Garcia (42.), Gavi (79.), Jordi Alba (87.)
Kiállítás: – ill. –

Galatasaray: Pena – Boey, Marcao, Nelsson, Van Aanholt (Bayram, 85.)– Kutlu, Antalyali, Cicaldau (Morutan, 74.)– Babel (Dervisoglu, 74.), Aktürkoglu – Gomis (Mohamed, 63.). Vezetőedző: Domenec Torrent

Barcelona: Ter Stegen – Dest (Araújo, 56.), Eric García, Piqué (Lenglet, 82.), Jordi Alba – Busquets, F. de Jong (Gavi, 68.), Pedri – Adama Traoré (Dembélé, 46.), Ferran Torres, Aubameyang (Depay, 82.). Vezetőedző: Xavi