Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gattuso a Serie A-ban vállalhat munkát – sajtóhír

Olasz lapinformációk szerint az elmúlt szezon befejezése óta munkanélküli szakember hamarosan ismét feladatot kaphat az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyében…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A La Repubblica információi szerint ismét felerősödtek azok a találgatások, amelyek Szinisa Mihajlovics menesztéséről szólnak a Bologna csapatánál, a lap pedig úgy tudja, hogy a szerb mestertől Gennaro Gattuso veheti át a csapat kispadját.

A 44 éves szakember 2019 decemberében vette át a Napoli irányítását egykori edzőjétől, Carlo Ancelottitól, és a kezdeti lendület olyan jól sikerült, hogy a csapat megnyerte vele a Coppa Italiát és a hetedik helyen zárta a bajnokságot. Az elmúlt szezonnak a csapat nagy reményekkel vágott neki, Gattuso első teljes idényében a megerősített keretet a bajnokesélyesek közé sorolták, és bár jól kezdték az idényt, szép lassan elfogyni látszottak, a sérülések sem könnyítették a boldogulását, végül lemaradtak a BL-indulásról, így a mester az évad végeztével elhagyta a déli egyesületet.

Gattuso múlt nyáron 22 nappal a kinevezése után felbontotta a július 1-jétől életbe lépő szerződését a Fiorentinával, mivel a feleknek a jövőről alkotott elképzelései mégsem egyeztek, azóta pedig nincs csapata.

Az aktuális idény előtt több kisebb csapattal hírbe hozták őt, de végül egészen mostanáig sehol nem került kinevezésre.

Mihajlovic 2019 januárja óta több mint 120 mérkőzésen irányította a Bologna csapatát, de hiába választották őt a város díszpolgárának, az utóbbi időben egyre több alkalommal szóba került a leváltása.