Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az egykori francia csatár szerint lejárt Messi és Ronaldo ideje

Egymást követő második évben fordult elő az, ami korábban lehetetlennek tűnt, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapata sem jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Az egykori vándormadár francia támadó, Nicolas Anelka véleménye szerint Cristiano Ronaldo és Lionel Messi sincs már a legjobb formájában, s mindkettőjük felett eljárt az idő:

“Cristiano és Leo karrierje véget ért. Azt látom, hogy mindketten nagyon elégedettek azzal, amit az elmúlt tizenöt évben elértek, de túl sokáig akartak a legmagasabb szinten játszani. Az ő korukban már kevésbé megerőltető kihívásokat kellett volna elfogadniuk. Én 36 évesen hagytam fel a profi labdarúgással, de 32 évesen már Kínában voltam. Mindketten zseniálisak voltak másfél évtizeden át. Engem személy szerint Messi mindig jobban lenyűgözött. Amikor az új csapataikban igazoltak, azt gondoltam, hogy Messinek sétagalopp lesz Franciaországban játszani, Ronaldónak pedig sokkal nehezebb lesz Angliában, mivel úgy gondolom, hogy a Premier League a világ legjobb bajnoksága.”

Anelka annak idején többek közt a Paris Saint-Germain, az Arsenal, a Real Madrid, a Liverpool, a Manchester City és a Chelsea csapataiban játszott. 2000-ben Európa-bajnoki címet nyert a francia válogatottal, míg 2000-ben a “királyi gárda”, 2012-ben a londoni “kékek” játékosaként lett BL-győztes.