Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-sorsolás: visszavághat a csoportkörben elszenvedett hatalmas verésért az AS Roma

Pénteken délután tartották meg az UEFA székházában az Európa-konferencialiga 2021-2022-es kiírásának negyeddöntőjének és elődöntőjének sorsolását…

A legkeményebb párharcnak a Leicester City – PSV Eindhoven mutatkozik, amely elé valószínűleg semleges szurkolók is kíváncsisággal fognak leülni a tv elé. Az AS Roma azt a Bodo/Glimtet kapta, aki hatalmas verést mért az együttesre a csoportkörben, egészen pontosan 6-1-re verte meg a kis norvég alakulat az olaszokat hazai pályán, így most revansot vehetnek José Mourinhóék. Az Olympique Marseille otthon kezdi meg a párharcot, a görög PAOK ellenében, ennek következtében mondhatni, hogy a franciák számára kötelező az elődöntőbe jutás. A Feyenord és Slavia Praha párharca is ígéretesnek mutatkozik, ugyanis egyik csapat sem bunkerfocit játszik Ekl mérkőzésein, így akár góleső is lehet mindkét találkozón.

A negyeddöntő-párharcok első mérkőzéseit április 7-én rendezik meg, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Az Európa-liga elődöntőinek első felvonásait április 28-án, míg a visszavágóit május 5-én játsszák le.

Az Európa-konferencialiga 2021-2022-es kiírásának fináléját 2022. május 18-án az albániai Tiranában rendezik, a Arena Kombëtare Stadionban.

Emlékezhetünk rá, hogy az idei egyenes kieséses szakaszban évtizedek óta először nincs érvényben az idegenben szerzett gólokra vonatkozó szabály. Minden összetettben döntetlenre végződő párharc 180 perce után hosszabbításra, majd adott esetben büntetőrúgásokra kerül sor, hogy meghatározzák a továbbjutó csapat kilétét.

Európa-konferencialiga, a negyeddöntők párosításai és a további menetrend