Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásicó: 5+1 érdekesség a hétvégi ‘klasszikus’ kapcsán!

Világszerte igaz, hogy a hétvége kétségkívül legjobban várt összecsapása Real Madrid és a Barcelona összecsapása Madridban. A vasárnapi találkozó felvezetésével sokan foglalkoznak és foglalkoztak már. Így tesz – napi rendszerességgel – a Marca című madridi lap is, amely legutóbb öt dolgot emelt ki a ‘klasszikus’ kapcsán.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A találkozó aktualitását tekintve a Marca az alábbi öt pontot emelte ki:

1.
Az FC Barcelona legutóbb 10 idegenbeli La Liga találkozóját tekintve veretlen!

2.
Az ellenállhatatlan formában futballozó Karim Benzema legutóbbi három találkozójából kettőn is keserítette a Barca életét. Ez is jól jelzi a francia klasszis utóbbi időszakban történt teljes madridi kiteljesedését, hiszen az ezt megelőző 16 találkozóból csupán kettőn volt eredményes az ősi riválissal szemben!

3.
Carlo Ancelottinak nem túl fényes a Barca elleni spanyol bajnoki mérlege: 5 meccsen 3 vereség!

4.
A Real Madrid
minden sorozatot figyelembe véve, legutóbbi 5 találkozójuk alkalmával mindannyiszor legyőzte a Barcát!

5.
Xavi
negatív rekordod állíthat fel Barca-edzőként: Ő lehet ugyanis az első Barca tréner, aki a 21. században az első két Real Madrid elleni meccséből mindannyiszor alulmarad!

További friss hír még a csúcsmeccs kapcsán, hogy állítólag egyik csapat sem a hagyományos fehér, illetve gránátvörös-kék mezében készül pályára lépni. A hírek szerint a Real Madrid a klub fennállásának 120. éve előtt tisztelegve feketében; míg a Barca Joan Laporta elnök úr kezdeményezésére sárgában futballozhat a Santiago Bernabéu stadionban!