Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-sorsolás: német ellenfelet kapott a Barcelona

Pénteken kora délután tartották meg az UEFA székházában az Európa-liga 2021-2022-es kiírásának negyeddöntőjének és elődöntőjének sorsolását…


A sorozatban talán a legesélyesebbnek vélt Barcelona a német élvonalbeli Eintracht Frankfurttal fog megmérkőzni, aki a Real Betis kiejtését követően újabb spanyol csapattal küzdhet meg, így Xaviék ismét kellemetlen ellenféllel vívhatnak meg a továbbjutásért. Az Atalanta a Bayer Leverkusent követően újfent Bundesliga csapatot kapott ki, ezúttal a három magyart is foglalkoztató RB Leipzigen keresztül folytatódhat az olaszok útja a végső siker felé. A West Ham United és a Lyon párharca is érdekesnek ígérkezik, míg a Braga és a Rangers is ki-ki mérkőzéseket vívhat, nagyjából egyforma erőviszonyok mellett.

A negyeddöntő-párharcok első mérkőzéseit április 7-én rendezik meg, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Az Európa-liga elődöntőinek első felvonásait április 28-án, míg a visszavágóit május 5-én játsszák le.

Az Európa-liga 2021-2022-es kiírásának fináléját 2022. május 18-án Sevillában rendezik a Ramón Sánchez-Pizjuán Stadionban.

Emlékezhetünk rá, hogy az idei egyenes kieséses szakaszban évtizedek óta először nincs érvényben az idegenben szerzett gólokra vonatkozó szabály. Minden összetettben döntetlenre végződő párharc 180 perce után hosszabbításra, majd adott esetben büntetőrúgásokra kerül sor, hogy meghatározzák a továbbjutó csapat kilétét.

Európa-liga, a negyeddöntők párosításai és a további menetrend