Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: kiütéssel indult a hétvégi rangadók fordulója – videóval

Az argentin bajnokságban (Copa de la Liga Profesional) az előttünk álló hétvégén rendezik meg a “rangadók fordulóját”, mely során valamennyi csapata a legnagyobb riválisa ellen léphet pályára…

 

Talán a vártnál is simább küzdelemben dőlt el az argentin bajnokság hétvégi nívós programjának első igazi rangadója. Az első osztályba frissen visszatérő Tigre gárdája ugyanis 4-0-ra múlta felül a legnagyobb ellenlábasának számító Platense együttesét. A fővárosi derbin a vendéglátók már az első tíz perc végén megszerezték az előnyt, miután Facundo Colidio egy védhetetlen fejesből volt eredményes. Az első félóra végeztével Castro elfutása után harcolt ki büntetőt a hazai gárda, melyet Pablo Magnin biztos lábbal értékesített, újabb két perccel később pedig egy sakk-matt helyzet végén Lucas Blondel a felső léc segítségével helyezett a hálóba. A Tigre egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét, majd a második félidő elején Pablo Magnin újabb gólt szerzett, miután a saját lövése utáni kipattanót vágta a hálóba. A negyedik góllal a Tigre megadta a kegyelemdöfést ellenfelének, és nem várt különbségű győzelemmel indította a “rangadók fordulóját”, melyben még többek közt River-Boca, Independiente-Racing, Gimnasia-Estudiantes, Central-Newell’s, San Lorenzo-Huracán vagy Colón-Unión derbire is sor kerül a következő napokban.

Tigre – Platense 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Colidio (12.), Magnin (33., 57. – az elsőt büntetőből), Blondel (35.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!