Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: kikapott a török listavezető – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 30. fordulójának péntek esti mérkőzésén a listavezető Trabzonspor gárdája a bennmaradásért küzdő Caykur Rizespor vendége volt…

Jókora meglepetésre a Caykur Rizespor gárdája 3-2-re legyőzte a toronymagas listavezető Trabzonspor gárdáját a péntek esti havas mérkőzésen. Az első félidőben a csapatok jobbára a körülményekkel küzdöttek, így a nyitó 45 perc alatt a helyzetek ellenére nem született találat. Az akklimatizálódás viszont jól sikerült, mert néhány perccel a fordulást követően a csapatkapitány Abdülkadir Ömür egy közeli ajtó-ablak helyzetből megszerezte a vezetést a vendégek javára. A Rizespor az extrém körülmények ellenére mindent megtett a felzárkózás érdekében, és az 59. percben Joel Pohjanpalo büntetőből egyenlítette ki a találkozó állását. Újabb öt perccel később egy kezezés után a finn légiós újabb tizenegyest végezhetett el, melyet szintén gólra váltott. A Rizespornak több lehetősége lett volna, hogy végképp eldöntse a három pont sorsát, de húsz perccel a vége előtt Visca előkészítéséből Djaniny kiegyenlített. A hazaiak a végsőkig harcoltak és a rendes játékidő ráadásában újabb tizenegyest harcoltak ki, melyet Joel Pohjanpalo harmadszor is értékesített, így otthon tartotta csapata számára a három pontot.

A listavezető előnye továbbra is 15 pont a tabella élén, az üldöző Konyaspor vasárnap a harmadik Fenerbahce ellen zárkózhat közelebb.

Caykur Rizespor – Trabzonspor 3-2 (0-0)
Gólszerzők: Pohjanpalo (59., 64. 90+5. – mindhármat büntetőből), ill. Ömür (48.), Djaniny (70.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye