Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchel: “Izgalmas párharc vár ránk”

A pénteki napon tartották meg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének és elődöntőjének sorsolását, amely során eldőlt, hogy a címvédő Chelsea ellenfele a Real Madrid lesz a négy közé jutásért…

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

A tulajdonosváltás előtt álló Chelsea csapatának német menedzsere, Thomas Tuchel szerint kemény ellenfelet kapott csapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére:

“Nehéz összecsapások lesznek. A visszavágót a Santiago Bernabéu Stadionban játsszuk majd, nézők előtt. Nem is lehetne ennél nagyobb a kihívás. A nehézségek mellett rendkívül izgatottan várjuk ezeket a meccseket, ahogyan a szurkolók is. Úgy gondolom, remek, izgalmas párharc vár ránk.”

A Bajnokok Ligája elődöntőinek első felvonásait április 26-án és 27-én, míg a visszavágóit május 3-án és 4-én játsszák le. A 2022-es BL-döntőre május 28-án a párizsi Stade de France-ban kerülhet sor.

Emlékezhetünk rá, hogy az idei egyenes kieséses szakaszban évtizedek óta először nincs érvényben az idegenben szerzett gólokra vonatkozó szabály. Minden összetettben döntetlenre végződő párharc 180 perce után hosszabbításra, majd adott esetben büntetőrúgásokra kerül sor, hogy meghatározzák a továbbjutó csapat kilétét.