Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben nyerte a Racing az argentin rangadót – videóval

Az argentin bajnokságban (Copa de la Liga Profesional) ezen a hétvégén rendezik meg a “rangadók fordulóját”, mely során valamennyi csapata a legnagyobb riválisa ellen léphet pályára…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A szombat éjjeli várva várt avellanedai derbi alkalmával a veretlen Racing Club együttese 2-1-re legyőzte legnagyobb riválisát, az Independiente csapatát idegenben. Fernando Gago veretlen csapata már a harmadik percben magához ragadta a vezetést, miután a veterán Gabriel Hauche egy közeli kipattanót vágott be a kapus által már őrizetlen ketrecbe. A Rojo mindent megtett az egyenlítés érdekében, azonban Gómez kapus kiválóan állta a sarat. Nem sokkal a fordulást követően viszont már kiegyenlített a házigazda, hiszen a csereként beküldött Lucas González a lendületes megindulás végén megeresztett védhetetlen lövése a kapufa segítségével kötött ki a hálóban. Az Independiente közel állt a vezetéshez, kapufákat lőtt, és abszolút nekik állt a zászló. Ehelyett a 86. percben a vendégek kiénekelték a szájukból a sajtót és Mura fejjel való előkészítését követően Enzo Copetti vágta be közelről a mindent eldöntő találatot a vendégek javára. Az Academia veretlen mérlegével ismét vezeti a csoportját.

Independiente – Racing Club 1-2 (1-1)
Gólszerzők: L. González (56.), ill. Hauche (3.), Copetti (86.)

 

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!