Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: négy góllal alázta a Barcelona a listavezető Real Madridot – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 29. fordulójában találkozott egymással másodjára a szezonban a Real Madrid és a Barcelona, most a Santiago Bernabeu stadionban. A királyi gárda talán a szezon legrosszabb meccsét hozta, a katalánok pedig talán a legjobbat, akik végül négy góllal intézték el Ancelottiékat. A Barca ezzel a győzelemmel 3 pontra megközelítette a pontokat bukó Sevillát a tabellán, a Real előnye pedig csökkent az első helyen. 

 (Photo by Denis Doyle/Getty Images)

Az első percben Alba beadását vette le Torres és jobbal nagyon a léc fölé lőtt, így egy kisebb Barca-helyzettel kezdődött a mérkőzés, de aztán belehúzott a Real is. Az 5. percben Valverde passzolt jobbra Viníciusnak, aki a rövid felső mellé lőtt. A meccs első igazi gólhelyzete a 6. percben jött, amikor Vinícius maradt nagyon egyedül  bal szélen, kicselezte a védőket, majd visszapasszolt Valverdének, az uruguayi pedig lőtt is, viszont Ter Stegen hatalmas bravúrral védett. A 12. percben érkezett a Barcelona első helyzete, amikor Torres remek beadása után Aubameyang lőhetett kapura, de Courtois elmozdulva hatalmasat védett, majd Dembélé tízméteres lövését fogta a belga. Ezt követően nagyon elkezdett nyomni a Barca, és többször is veszélyeztettek. A 29. percben ráadásul meg is szerezték a katalánok a vezetést: Dembelé jobb oldali beadását Aubameyang fejelte öt méterről a jobb alsóba. Ezután teljesen átvette az irányítást a Barcelona. A 35. percben Eric García mesteri indítását De Jong Aubameyang elé tolta, aki kapura is lőtt, de Courtois jobbra vetődve elérte a labdát. A 36. percben egyenlíthetett volna a Real, azonban Vinícius kihagyta a kihagyhatatlant: miután Modric áthámozta magát Pedrin, már csak Vinícius és Ter Stegen maradt egymással szemben, ám a brazil belezavarodott a saját cselébe, majd a német kapusba lőtte a labdát. Meg is büntette ezt a Barca, hiszen a 38. percben már kétgólosra növelte az előnyét: Dembélé jobb oldali szögletét Araújo középről a bal alsó sarokba fejelte, Alaba és Militao között. A 46. percben még Alba adta be a labdát középre, ami csak éppen volt magas Aubameyangnak, és ezzel véget ért az első játékrész.

A Barcelona és a Real Madrid is ott folytatta a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta. Már rögtön az első percben újabb gólt szerezhetett volna a Barca, amikor Aubameyang remekül indította Torrest, aki Nacho mellől a bal alsó mellé lőtt a teljesen üres kapura. Aztán a 47. percben már tényleg jött a harmadik katalán gól, miután most nem hibázott Torres, és nagyjából tíz méterről a bal felsőbe tekert. Az 51. percben jött a negyedik Barca-találat is, ekkor Torres passza után Aubameyang emelt a kapuba az ötös elől. Teljesen szétesett a Real Madrid, és Ancelotti mesterterve eddig annyi volt, hogy behozta az eddig mindössze 6 meccset játszó Marianót, és Camavingát, és a helyzeten a későbbi cserék sem segítettek. A 64. percben Busquets csodás passzát lőtte el Torres, de Courtois ezt védte. A 66. percben volt egy kisebb Real-helyzet is, de Casemiro távoli lövése épp csak elkerülte a bal felső sarkot. A 78. percben Depay nem túl jó beadását Casemiro visszafejelte a hollandnak, aki így kapura lőtt, Courtois jobbra vetődve védett. A 85. percben érkezett azért egy Real-helyzet is, amikor Mariano beadását Vázquez a bal felső mellé emeli tíz méterről. A mérkőzés hátralévő része már csendben zajlott le, és nem érkezett egy ötödik katalán gól már.

Real Madrid – Barcelona 0-4 (0-2)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: José Luis Munuera
Gólszerzők: – ill. Aubameyang (29. 53.), Araujo (38.), Ferran Torres (47.)
Sárga lap: Kroos (22.), Modric (63.), Camavinga (82.), Lucas Vazquez (88.) ill. de Jong (26.), Busquets (31.), Nico (88.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Mariano, 46.), Militao, Alaba, Nacho (Lucas Vazquez, 64.) – Casemiro, Kroos (Camavinga, 46.), Modric – Valverde, Rodrygo (Asensio, 64.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Barcelona: Ter Stegen – Araújo, Piqué, Eric García, Alba (Dani Alves, 86.) – F. de Jong (Gavi, 71.), Busquets, Pedri (Nico, 86.) – Dembélé (Traoré, 80.), Aubameyang (Depay, 71.), Ferran Torres. Vezetőedző: Xavi Hernandez

A 29. forduló eredményei: 

Péntek:
Athletic Bilbao – Getafe 1-1

Szombat:
Alaves – Granada 2-3
Elche – Valencia 0-1
Osasuna – Levante 3-1
Rayo Vallecano – Atlético Madrid 0-1

Vasárnap:
Espanyol – Mallorca 1-0
Cadíz – Villarreal 1-0
Celta Vigo – Betis 0-0
Sevilla – Real Sociedad 0-0
Real Madrid – Barcelona 0-4

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: