Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A holland edzőfejedelem alaposan beszólt a katari vb-nek

A katari világbajnokságra magát már biztosan kvalifikáló holland válogatott rutinos szövetségi kapitánya nem fogta vissza magát, amikor a legutóbbi sajtótájékoztatón a világbajnokság rendezőjéről beszélt…

A keddi napon pozitív koronavírus-tesztet produkáló Louis van Gaal a legutóbbi sajtótájékoztatón nem rejtette véka alá a véleményét a katari vb-rendezésről:

“Mindenki tudja, hogy az ötletet is nevetségesnek találom. Egy olyan országban játszunk majd vb-t, amelyben a FIFA szerint segítjük a futball fejlődését. Ez baromság. A katari világbajnokság a pénzről és a kereskedelmi érdekekről szól. Csak ez a két dolog számít a FIFA-nak.”

A 70 éves szakembert a tavalyi Európa-bajnokság után nevezték ki újból a holland válogatott szövetségi kapitányának, noha korábban már felhagyott az edzősködéssel. Az Ajax egykori sikeredzője immár a harmadik külön megszakításában irányítja Hollandia nemzeti csapatát. Van Gaal regnálása alatt az Oranje lemaradt a 2002-es világbajnokságról, viszont a 2014-es brazil vb-n a harmadik helyig vezette a csapatot.

Mint ismeretes, a brit The Guardian számításai szerint legalább 6500 külföldi munkavállaló hunyt el Katarban, mióta az ország elnyerte a vb rendezési jogát.