Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem hosszabbítja meg szerződését a Lazio hátvédje – sajtóhír

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Lazio brazil származású hátvédje minden bizonnyal valóban elhagyja klubját…

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

Gianluca Di Marzio forrásai szerint a Lazio hátvédje, Luiz Felipe közölte a klub vezetőségével, hogy nem kívánja meghosszabbítani lejáró szerződését, hanem a nyáron szabadon igazolhatóként távozik az olasz fővárosi egyesülettől.

A 24 esztendős brazil származású hátvéd 2016-ban szerződött a római egyesülethez, amelytől eleinte még kölcsönben szerepelt az akkor másodosztályú Salernitana csapatában, de immár évek óta alapembernek számít. Felipe eddig összesen 140 mérkőzésen viselte a “sasok” szerelését, ami kevesebb sérülése esetén bizonyára sokkal magasabb szám lehetne. Fiatal kora ellenére megbízható teljesítménye révén már Simone Inzaghi csapatának is állandó tagja volt, és az idei szezonban Maurizio Sarri is számolt vele 27 bajnokin és hét Európa-liga-találkozón.

Felipe korábban szerepelt a brazil korosztályos válogatottakban, míg felnőtt szinten a mostani vb-pótselejtezőkre először kapott meghívót az olasz válogatotthoz. A Lazio volt az első profi klubja, ezt megelőzően hazájában az országos szinten akkor csak negyedosztályúnak számító Ituano együttesében játszott.

A nemzetközi sajtó egybehangzó várakozásai szerint Felipe szabadúszóként a spanyol élvonalbeli Real Betis csapatában készül folytatni pályafutását.