Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Barcelona legyőzte a Real Madridot

A férfi klubfutball szünete alatt sincs megállás a hölgyeknél, akik a Bajnokok Ligája 2021-2022-es kiírásában a keddi napon kezdték meg az egyenes kieséses szakasz küzdelmeit…

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

A női Bajnokok Ligája negyeddöntő-párharcainak első mérkőzései közt a slágermeccsen a Barcelona hátrányból fordítva, 3-1-re diadalmaskodott a Real Madrid ellen. Ezzel a férficsapatok múlt hétvégi El Clásicója után, a katalán hölgykoszorú is felül tudta múlni a “királyi gárdát”. Néhány héttel ezelőtt a spanyol bajnokságban is a Blaugrana nyerte az egymás elleni rangadót, bebiztosítva ezzel a bajnoki címüket. A Real hiába szerzett korán vezetést, a második félidő elején a Barca kiegyenlített, és a hajrában újabb két góllal kerültek kétgólos lépéselőnybe. Az Aranylabdás Alexia Putellas két góllal vette ki a részét a katalánok sikeréből.

Real Madrid – FC Barcelona 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Olga Carmona (8.), ill. Putellas (53., 90+4. – az elsőt büntetőből), Pina (81.)

A másik keddi negyeddöntőben ugyancsak az esélyesebb csapat győzött idegenben, miután a Paris Saint-Germain 2-1-es sikert aratott a Bayern München vendégeként. Marie-Antoinette Katoto szerezte a francia sztárcsapat mindkét találatát, miután az első és a második félidőben egyaránt eredményes tudott lenni, a Bayern erejéből csak egyetlen szépítő gólra futotta a finisben. A párharcok visszavágóira egy hét múlva kerül sor.

Bayern München – Paris Saint-Germain 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Bühl (84.), ill. Katoto (20., 71.)

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések, további program:

Szerda, 18:45 Juventus – Olympique Lyon
Szerda, 21:00 Arsenal –Wolfsburg