Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Aurelien Tchouameni a hajrában döntött, hazai pályán győzött Franciaország – videóval

Amíg néhány európai válogatott jelenleg a világbajnoki pótselejtezőn szerepel, addig más nemzeti csapatok barátságos mérkőzéseket játszanak, hogy felkészüljenek a tornára. 

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Hazai pályán fogadta Franciaország Elefántcsontpartot, azonban a házigazda ennek ellenére is viszonylag tartalékos kezdővel lépett a pályára, hiszen a csatársorban Giroud és Nkunku rohamozott, a jól bevált Benzema – Mbappe duó helyett. Míg az előbbi sérülés miatt maradt ki, addig utóbbi a kispadon kapott helyet csupán. A két csapat 3 perc alatt váltott gólt Pepe és Giroud révén az első félidőben, majd a mérkőzés hajrájában Aurelien Tchouameni talált be, így megfordítva a mérkőzést.

Franciaország – Elefántcsontpart 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Giroud (22.)  Tchouameni (90.) ill. Pepe (19.)

A játéknap legkorábbi mérkőzésén Norvégia húzónevei hozták a mérkőzést, előbb a Borussia Dortmund gólvágója, Erling Haaland talált be, majd az Arsenal középpályása, Martin Odegaard állította be a 2-0-es végeredményt.

Norvégia – Szlovákia 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Haaland (77.) Odegaard (80.) ill. –

Málta és Azerbajdzsán összecsapása nem sok izgalmat tartogatott, a két válogatott ezúttal sem váltotta meg a futballvilágot, így a nézők mindössze egy máltai gólnak örülhettek, Degabriele villanása révén.

Málta – Azerbajdzsán 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Degabriele (55.) ill. –

Az egykor szebb napokat megélt görög válogatott Romániában szépíthetett az utóbbi idők botlásait követően. Bouchalakis a góljával pedig szállította a győzelmet, így kiköszörülve az utóbbi idők csorbáját.

Románia – Görögország 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Bouchalakis (39.)

Észak-Írország szállította a papírformát a Luxemburg elleni barátságos mérkőzésén, így Martins hiába egyenlített ki a hazaiak színében az 58. percben, a vendégek a hajrában bedarálták a fáradó védelmet, így győzelemmel indítva a válogatott szünetet.

Luxemburg – Észak-Írország 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Martins (58.) ill. Magennis (16.) Davis (83.) Whyte (8.)

Mindig élményszámba megy, ha San Marino be tud találni az ellenfele kapujába, így történt ez Litvániát fogadva is, amikor Fabbri szépíteni tudott a 62. percben Klimavicius és Megelaitis góljait követően. San Marino ugyan így is kikapott, de számukra az előbb említett gól már félsikernek számít…

San Marino – Litvánia 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Fabbri (62.) ill. Klimavicius (13.) Megelaitis (27.)