Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barátságos: nem játszott jól, de nyert Anglia – videóval

Svájc szinte végig fölényben játszott az angolok ellen a Wembley-ben, azonban nem tudtak nyerni.

(Photo by Alex Pantling – The FA/The FA via Getty Images)

Az angolok kezdőjében két újonc is volt, mindketten a védelemben. Walker-Peters és Guehi is először lépett pályára az angol nemzeti válogatottban, míg a középpályán Gallagher először volt kezdő.
Az első félidőben a svájciak több góllal is vezethettek volna, azonban csak Embolo tudott betalálni a 22. percben. Pár perccel később Pickford bravúrja kellett ahhoz, hogy nem növelje előnyét a vendég csapat. A svájciak két kapufát is lőttek a félidőben, mégsem vonulhattak előnnyel a pihenőre. A hosszabbításban az angolok feltolták a védekezésüket és a svájci tizenhatos előtt szereztek labdát, az akció végén Shaw szerzett szép gólt.

A második félidőben is a vendégek voltak fölényben, azonban a hajrára egyre veszélyesebbek lettek az angolok. Majd a hajrában büntetőt kaptak, amit Harry Kane értékesített. A gól utáni sokkból a svájciak, már fel se tudtak ocsúdni, a hosszabbításban az angolok szerezhettek volna újabb gólt.

Anglia – Svájc 2-1 (1-1)
Helyszín: London, Wembley Vezette: A. Ekberg (svéd)
Gólszerzők: Shaw (45.+1), Kane (78.- büntetőből) ill. Embolo (22.)
Sárga lapok:ill.
Kiállítva:ill.

Anglia: Pickford – Walker-Peters (Sterling 61.), Coady, Stones, Guehi, Shaw (Mitchell 61.) – Gallagher (Rice 61.), Henderson – Foden (Bellingham 79.), Kane (Watkins 88.), Mount (Grealish 62.)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Svájc: Omlin – Widmer (Mbabu 36.), Akanji, Frei, Rodriguez – Freuler (Zuber 62.), Xhaka – Steffen (Zeqiri 62.), Shaqiri (Aebischer 80.), Vargas (Sow 62.) – Embolo (Gavranovic 79.)
Szövetségi kapitány: Murat Yakin

A mérkőzés összefoglalója

Izgalmas felkészülési találkozót játszott egymással a következő Világbajnokság házigazdája és Bulgária.

A katariak rengeteg helyzetet kialakítottak az első félidőben, ennek ellenére csupán egy büntetőből szerzett góllal vezettek a félidőben.
A második játékrészben a bolgárok voltak jobbak, több helyzetük is volt, de csak egyenlíteni tudtak, azonban a hajrában a katariak megszerezték a győztesgóljukat.

Katar – Bulgária 2-1 (1-0)
Helyszín: Al Rayyan, Education City Stadion Vezette: M. Al Hoisch (szaúdi)
Gólszerzők: Afif (27.- büntetőből), Khoukhi (75.) ill. Despodov (60.)