Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: Németh-dupla, magyar siker a skótok elleni selejtezőn

Nagyon simán győzött a magyar válogatott az U19-es Európa-bajnokság selejtezőjében: az ellenfél Skócia volt, amely tehát 3–0-ás vereséget szenvedett Magyarország ellen, méghozzá a második szakasz második fordulójában.

A magyar csapat gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát, hiszen a hazaiak a 31. és a 36. percben is betaláltak: mindkétszer Németh Dániel volt eredményes, míg hátul sikerült kapott gól nélkül lehozni a játékrészt.

A fordulást követően a hajrához közeledve alakult ki a végeredmény, méghozzá a csereként beálló Horváth Gábornak köszönhetően. Skócián a friss csereemberek sem tudtak már segíteni, még a szépítés sem jött össze a számukra…

Az előző körben Izrael ellen ikszelő, ám ezúttal fontos győzelmet arató Magyarország a csoportja élére állt, így készülhet a törökök elleni meccsre.

U19-es Európa-bajnokság, selejtező, második szakasz
Magyarország – Skócia 3–0 (2-0)
Gólszerzők: Németh (31., 36.), Horváth (74.)
Sárga lap: Alaxai (22.), Szujó (59.), ill. Smith (30.), Chilokoa-Mullen (88.)

Magyarország: Senkó – Szujó (Török 81.), Alaxai, Debreceni – Kovács (Horváth 68.), Horváth, Simut (Bényei 57.), Benczenleitner – Németh (Kerezsi 57.), Nagy – Vancsa (Gera 81.).

Skócia: Hogarth – Smith (Apter 82.), Murray, Chilokoa-Mullen, Johnston – Devine, Craig (Butterfield 67.) – Carse (Craig 67.), Smith (Mebude 46.), Lowry (McKinnon 82.) – Brooks.