Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A helyzet változatlan az új milánói stadionnal (?)

A keddi nap folyamán arról számoltunk be, hogy olasz sajtóinformációk szerint Milánó városvezetése nem engedélyezi a tavaly év végén jóváhagyott stadionépítési projektet, így az AC Milan és az Inter csapatának új megoldás után kell néznie. A helyi polgármester azonban tagadja a szaklap állításait…

(Photo by Morena Brengola/Getty Images)

La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a 2021 végén jóváhagyott “Catedral”-projektet felfüggesztették, amely keretein belül a San Siro közelében új stadiont húztak volna fel Milánóban.

A cikk megjelentése után néhány órával város polgármestere, Giuseppe Sala közzétett egy dokumentumot a milánói stadiontervről, melyet a Milan és az Inter részéről is aláírtak a múlt héten. A politikus továbbra is határozottan állítja, hogy a milánói stadionprojekt a tervek szerint halad, és valótlanságot írt a sportlap:

“Az Inter és az AC Milan a múlt héten megerősítette, hogy előkészítik a dokumentumokat a nyilvános vitára. Múlt héten, nem hónapokkal ezelőtt. Semmi nem történt azóta, hogy megkaptam ezt a levelet, meglepetés volt számomra a mai újságcikk. Most vagy a La Gazzetta dello Sport akart egy hangzatos címet, vagy a klubok a hátam mögött keresnek más helyet a stadionnak. Mivel egy hivatalos dokumentum van a kezemben, az első lehetőséget szeretném gondolni.”

Az olasz sportnapilap mostani beszámolói arról szóltak, hogy a városvezetés nem engedélyezi a munkálatokat a városon belül, így az AC Milan és az Inter egyesülete Milánó agglomerációjában keres lehetőséget az új stadion felépítésére. Konkrétan a környező régióból Sesto San Giovanni merült fel az építkezés lehetséges új helyszíneként. Azonban a polgármester állítása szerint minden rendben az új projekttel…?