Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Sallai góljának és Dibusz bravúrjainak köszönhetően nyert a magyar válogatott! – videóval

Második felkészülési mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó-válogatott, amely ezúttal Észak-Írország vendégeként lépett pályára.

(Photo by Charles McQuillan/Getty Images)

Kevés lehetőséget és sok hibát hozott a mérkőzés első félideje. A magyar válogatott a szerbek elleni mérkőzéshez hasonlóan igen ötlettelenül és nagyon sok hibával játszott. A meccs első komoly helyzete is egy ilyen hibából alakult ki. Nagy Zsolt rossz passza után Davis szerezhetett volna gólt, de egy kevéssel a kapu mellé helyezte a játékszert. A félidő utolsó harmadában már jobban felbátorodtak a hazaiak, miután látták, hogy a magyar válogatott nem tud mit kezdeni a védekezésükkel, így szép lassan átvették az irányítást. A félidei szünet előtt még egy Dibusz bravúrra is szükség volt, McGinn lövésénél, így 0:0-s eredménnyel vonulhattak pihenni a felek.

A második játékrészben már egy jóval agresszívabban és pontosabban játszó magyar csapat jött ki a Windsor Park gyepére. Az 56. percben ennek az agresszivitásnak köszönhetően meg is szerezte a vezetést Marco Rossi együttese. McGinn röviden hátratett labdájára Sallai csapott le, aki a kapust megelőzve az üres kapuba passzolta a játékszert, 0-1! A vezetés megszerzését követően a mérkőzés menete visszasüllyedt az első félidőben látott mederbe. A hazaiak sem igazán erőltették meg magukat az egyenlítés érdekében, a magyar csapat pedig értelemszerűen nem akart túlzottan kitámadni a vezetés birtokában. A 87. percben azért két nagyobb lehetőséget kidolgoztak a hazaiak, de mindkét esetben nagy bravúrt mutatott be Dibusz Dénes, aki előbb Saville, majd Hume fejesét hárította. A 93. minutumban újabb hatalmas bravúrra volt szükség Dibusz részéről, aki ezúttal Charles lövését fogta ki. Ez volt az utolsó helyzet a mérkőzésen, így végül az utolsó 10 percben bemutatott Dibusz parádénak és Sallai góljának köszönhetően győzelmet aratott a magyar válogatott!

Észak-Írország – Magyarország 0-1 (0-0)
Helyszín: Windsor Park Vezette: R. Harvey
Gólszerző: – ill. Sallai (56.)
Sárga lapok: Cathcart (27.), Davis (58.), Dallas (85.), Saville (85.) ill. Sallai (55.), Lang (74.), Nagy Á. (85.)
Kiállítás:ill.

Észak-Írország: Peacock-Farrell – Brown, Ballard (Hume 82.), Cathcart, McNair – Lane (Dallas 61.), Davis (Saville 61.), McCann – Whyte (Thompson 68.), Magennis (Charles 46.), McGinn (Lavery 68.) Szövetségi kapitány: Ian Baraclough

Magyarország: Dibusz – Orbán, Lang (Kecskés 82.), Fiola – Nego (Bolla 82.), Styles (Vécsei 82.), Schafer, Nagy Zs., Sallai (Gazdag 72.), Szoboszlai (Nagy Á. 65.), Szalai (Ádám 73.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi

A mérkőzés összefoglalója:
Hamarosan…