Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Bruno Fernandes juttatta ki a portugálokat a vb-re – videóval

Az olaszok legyőzése után nem sikerült az észak-macedónoknak újabb skalpot begyűjteni, így Portugália jutott ki a vb-re.

(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

Türelmesen kezdte a mérkőzést a hazai pályán játszó portugál válogatott. Így sem kellett még negyedórát sem várni az első portugál helyzetre, ekkor Ronaldo lőtt a kapu mellé. Tíz perccel később egy szöglet után Jota fejelt majdnem a kapuba. A 32. percben viszont már sikerült megszerezniük a vezetést, egy védelmi hiba után Bruno Fernandes szerzett egy labdát, Cristiano Ronadóval remekül játszott össze, majd a kapuba lőtt.

A második félidőt jóval óvatosabb játékkal kezdte a portugál csapat. Az észak-macedónok hiába próbálkoztak, nem tudtak helyzeteket kialakítani. Fernando Santos taktikája bevált, és a 65. percben egy gyors kontra végén Bruno Fernandes megszerezte a második gólját is, ezzel pedig kijuttatta a portugál válogatottat a katari világbajnokságra.

Portugália – Észak-Macedónia 2-0 (1-0)
Helyszín: Porto, Dragao Stadion Vezette: A. Taylor (angol)
Gólszerzők: Fernandes (32., 65.) ill.
Sárga lapok: Cancelo (68.) ill. Musliu (68.), Alioski (74.)
Kiállítva:ill.

Portugália: Diogo Costa – Cancelo, Danilo, Pepe, Mendes – Fernandes (Nunes 87.), Moutinho (Vitinha 90.+1), Otavio (W. Carvalho 76.) – Ronaldo, Jota (R. Leao 76.), B. Silva (J. Felix 87.)
Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Észak-Macedónia: Dimitrievski – S. Ristovski, Musliu, Velkovski, Alioski – Elmas (Nikolov 87.), Bardhi, Ademi, Trajkovski (Churlinov 60.) – M. Ristovski (Miovski 46.), Kostadinov (Ashkovski 75.)
Szövetségi kapitány: Blagoja Milevski

A mérkőzés összefoglalója