Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA vizsgálatot indított a botrányos afrikai vb-selejtező miatt

Ahogyan arról részletesen beszámoltunk, a kedd esti Szenegál-Egyiptom afrikai vb-selejtező botrányos körülmények között ért véget…

Szenegál büntetőkkel jutott tovább Egyiptom ellen az afrikai vb-selejtezők egyik legpikánsabb párharcában, így az idei Afrikai Nemzetek Kupája döntőjéhez hasonlóan ismét felülmúlták a “fáraókat”, akik – jelen állás szerint – lemaradtak a katari világbajnokságról.

Az egyiptomi szövetség szerdán közölte, hogy a lelátón a játékosokat, különösen a sztárcsatár Mohamed Szalahot sértegető molinók voltak láthatók, ráadásul az egyiptomi futballistákat bemelegítés közben kövekkel és vizespalackokkal “terrorizálták”. Az egyiptomiak azt állítják, hogy a küldöttségüket szállító buszt szintén megtámadták a szenegáli drukkerek. Ami jól látható volt a felvételeken, hogy a tizenegyespárbaj alatt az egyiptomi rúgók, és kapusuk szemébe folyamatosan lézerfényekkel világítottak.

“A releváns információkat a mérkőzés jegyzőkönyve alapján az illetékes fegyelmi testületek értékelik, mielőtt döntés születne a következő lépésről” –  írta szerdán közleményében a FIFA.

A beszámolók szerint a Nigéria-Ghána találkozó ugyancsak feszült hangulatban ért véget, miután a hazai szurkolók nehezen viselték, hogy a vendégcsapat jutott ki a világbajnokságra.