Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Barca és a PSG már a négy között

A női Bajnokok Ligája 2021-2022-es kiírásában a szerda esti órákban rendezték meg az első két negyeddöntő-párharc visszavágóját…

(Photo by Alex Caparros – UEFA/UEFA via Getty Images)

A címvédő Barcelona csapata az idegenbeli siker után egy valóságos ünnep alkalmával 5-2-re legyőzte a Real Madrid gárdáját, így kettős győzelemmel jutott be az elődöntőbe. A mérkőzésen női labdarúgásban világcsúcsot jelentő nézőszámot regisztráltak, miután 91 553 néző tekintette meg a Camp Nouban az összecsapást. A korábbi nézőcsúcs 90 195 fő volt női mérkőzésen még az 1999-es USA-Kína vb-döntő, klubfociban 60 739 szurkoló volt a csúcs női labdarúgásban a 2019-es Atlético-Barca összecsapáson a Wanda Metropolitanóban. Magát a mérkőzést a Barca a második félidőben döntötte el, a szünet után a “királyiak” hiába szereztek vezetést, és tették szorossá a párharcot, az aranylabdás Alexia Putellas vezérletével a hazaiak fordítottak kevesebb mint húsz percen belül négy gólt szerezve, így örömfocival ünnepeltek a zsúfolt lelátók előtt.

FC Barcelona – Real Madrid 5-2 (1-1)
Gólszerzők: Mapi León (8.), Bonmatí (52.), Pina (55.), Putellas (62.), Hansen (70.), ill. Olga Carmona (16. – büntetőből), Zornoza (48.)
Továbbjutott: az FC Barcelona, kettős győzelemmel, 8-3-as összesítéssel

A szerdai nap másik mérkőzésen jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, végül a Paris Saint-Germain hosszabbításban ért el 2-2-es döntetlent a Bayern München ellen, ezzel kiharcolta a továbbjutást. Az első mérkőzést a párizsiak, a másodikat a bajorok nyerték meg 2-1-re idegenben, így került sor a ráadásra köztük, melyben a francia klub svájci légiósa, Ramona Bachmann tudott eredményes lenni, eldöntve a továbbjutás kérdését.

Paris Saint-Germain –Bayern München 2-2 (1-1, 1-2, 1-2, 1-2) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Baltimore (17.), Bachmann (112.), ill. Kumagai (19.), Schüller (55.)
Továbbjutott: a Paris Saint-Germain, 4–3-as összesítéssel

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók, további program:

Csütörtök, 18:45 Wolfsburg – Arsenal (az első mérkőzés: 1-1)
Csütörtök, 21:00 Olympique Lyon – Juventus (az első mérkőzés: 1-2)

Női Bajnokok Ligája, az elődöntő párosításai:

FC Barcelona –Arsenal/Wolfsburg
Juventus/Olympique Lyon –Paris Saint-Germain