Vb-sorsolás: spanyol-német és belga-horvát meccsek a csoportkörben

A pénteki esti órákban tartották meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokság sorsolását Katar fővárosában, Dohában, melyet követően – többé-kevésbé – fény derült az idei torna csoportkörének beosztására…

(Photo by Alexander Hassenstein – FIFA/FIFA via Getty Images)

A péntek esti órákban megtartották az idei labdarúgó-világbajnokság sorsolását, melyet követően eldőlt, hogy a házigazda Katar majd Ecuador ellen vívhatja a torna nyitómérkőzését.

A csoportkörök legérdekesebb párosítása kétségkívül Spanyolország és Németország rangadója lehet, de emellett még belga-horvát, brazil-svájci, argentin-mexikói vagy portugál-uruguayi összecsapásokat is láthatunk majd.

A sorsolásban olyan korábbi klasszisok segédkeztek, mint Carli Lloyd, Jermaine Jenas, Samantha Johnson, Cafú, Lothar Mätthaus, Adel Ahmed MalAllah, Ali Daei, Bora Milutinović, Jay-Jay Okocha, Rabah Madjer vagy Tim Cahill.

A három kiadó helyre az interkontinentális pótselejtezőben Peru küzdhet majd az Egyesült Arab Emirátusok-Ausztrália ázsiai harmadik helyezettjének győztesével; Costa Rica és Új-Zéland párharca már ismert; míg az európai pótselejtezőkben a skót-ukrán párharc nyertese Wales válogatottjával találkozik a kvalifikációért.

Az egyes csoportokban az azonos selejtezőzónából érkező csapatok nem kerülhettek egy csoportba, kivéve esetlegesen az európaiakat. A nyolc csoportból ötben két, háromban pedig egy-egy európai ország szerepelhet, három viszont nem kerülhetett egy kvartettbe.

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 21. és december 18. között Katarban kerülhet sor.

A 2022-es világbajnokság csoportbeosztása

A csoport: Katar, Ecuador, Szenegál, Hollandia
B csoport: Anglia, Irán, Egyesült Államok, Wales/Skócia/Ukrajna
C csoport: Argentína, Szaúd-Arábia, Mexikó, Lengyelország
D csoport: Franciaország, Ausztrália/Egyesült Arab Emirátusok/Peru, Dánia, Tunézia
E csoport: Spanyolország, Costa Rica/Új-Zéland, Németország, Japán
F csoport: Belgium, Kanada, Marokkó, Horvátország
G csoport: Brazília, Szerbia, Svájc, Kamerun
H csoport: Portugália, Ghána, Uruguay, Dél-Korea