Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: De Bruyne gólja döntött, a ManCity nagy nehezen legyűrte az Atléticót! – videóval

Egygólos győzelmet aratott a talán legnagyobb esélyesnek számító Manchester City a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében: az Atlético Madrid elleni odavágót Kevin De Bruyne döntötte el.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A mérkőzés első félideje egészen biztosan nem kerül majd be a BL-történelemkönyvekbe, hiszen még kaput eltaláló lövést sem jegyeztek a csapatok. Ugyan a manchesteriek magabiztosan uralták a játékot, a vendégek annyira szervezetten védekeztek, hogy Pep Guardiola legénységének nem sikerült áttörni a falat. Egy-egy távoli próbálkozásra volt példa – Ilkay Gündogan és John Stones révén –, ám azok jócskán elkerülték Jan Oblak kapuját. Az Atlético semmilyen veszélyt nem jelentett, a térfelükről is nagyon ritkán mozdultak ki a Matracosok.

A fordulást követően aztán már élénkebben futballoztak a vendégek is, Ederson Moraesnek voltak kisebb védeni valói. A cserék leginkább hazai oldalon sültek el jól, pontosabban egy változtatás mindenképp: a padról beszálló Phil Foden három ember gyűrűjéből tette De Bruyne elé a labdát, aki ziccerben nem hibázott, a 70. percben előnyhöz juttatta a tavalyi döntőst. Diego Simeone gárdája erre már nem tudott reagálni a hajrában, így a visszavágóban bízhatnak majd, amely a Wanda Metropolitanóban kerül megrendezésre jövő szerdán.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés
Manchester City FC – Atlético de Madrid 1–0 (0-0)
Helyszín: Etihad Stadium; Játékvezető: István Kovács
Gólszerzők: De Bruyne (70.)
Sárga lap: Gabriel Jesus (85.), Ederson (90+2.), ill. De Paul (69.), Correa (83.), Vrsaljko (90+2.)

Manchester City: Ederson – Cancelo, Stones, Laporte, Aké – De Bruyne, Rodri, Gündogan (Grealish 68.) – Mahrez (Foden 68.), Bernardo Silva, Sterling (Gabriel Jesus 68.). Vezetőedző: Pep Guardiola.

Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, Felipe, Savic, Mandava, Renan Lodi – Llorente (Cunha 60.), Kondogbia, Koke (De Paul 60.) – Griezmann (Correa 60.), Joao Felix (Lemar 81.). Vezetőedző: Diego Simeone.

A találkozó videós összefoglalója: