Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-be szerződhet a Leverkusen masszív védője – sajtóhír

A gyógyszertáriak középhátvédjére a Brendan Rogers vezette Leicester City vetné ki hálóját, ugyanis a tréner úgy gondolja, hogy mindenképpen igazolniuk kell egy megbízható bekket.

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

A Leicester City a Bayer Leverkusen védőjét, Jonathan Tah-t szeretné leigazolni a német Kicker értesülései szerint. A 26 éves hátvédet 2025-ig köti szerződés a Bundesligában jelenleg harmadik helyezett csapatához, piaci értékét 25 millióra becsüli a mértékadó transfermarkt.com.

A Rókáknál a szezon során folyamatosan gond van a védelem tengelyével, a nagy tehetség, Wesley Fofana az egész idényben nem volt ezidáig bevethető. A rutinos Jonny Evans is sérüléssel bajlódott több alkalommal, így ő rá sem számíthatott mindig Brendan Rodgers, míg Caglar Söyüncü több alkalommal is gyenge teljesítménnyel rukkolt elő. Az észak-ír mester emiatt igazolna egy megbízható középhátvédet, hogy jövőre ne történhessen meg hasonló, hogy olykor szélső védőt vagy középpályást játszasson a védelem tengelyében.

A 15-szörös német válogatott bekk 2015 óta erősíti a Leverkusent, azóta 252 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 7 gólt és 11 gólpasszt jegyzett.