Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lejáró szerződésű támadót igazolna a Besiktas a Premier League-ből – sajtóhír

A liverpooli alakulatnál egyáltalán nem számolt vele Rafael Benítez, de a spanyol szakembert a kispadon váltó Frank Lampard sem ad  lehetőséget Cenk Tosunnak, így biztosan távozik szerződése lejártával.

(Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Török sajtóinformációk szerint Cenk Tosun nyáron biztosan elhagyja az Evertont, és korábbi klubjához, a Besiktashoz fog igazolni. A 30 éves csatárt ingyen szerezheti meg az isztambuli csapat, ugyanis az idény végeztével lejár a szerződése, az angolok pedig nem tartanak rá igényt.

Tosun 2018 januárjában szerződött az Evertonhoz a Besiktastól 22,5 millió euró ellenében. Az első másfél idényében rendre lehetőséget kapott, azonban az elmúlt kicsivel több, mint két évben csak perceket játszott és kétszer is kölcsönadták őt egy fél szezonra, egyszer a Crystal Palace-nak, egyszer pedig pont a Besiktasnak. Az idei szezonban mindösszesen 11 perc jutott neki 3 mérkőzésen, ezért érthető, hogy ő már a téli átigazolási időszakban visszatért volna hazájába.

A 45-szörös török válogatott támadó az Everton színeiben 61 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken 11 gólt és 6 gólpasszt hozott össze.