Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: egy szakértő szerint csupa kockázat a római sztár megszerzése

A Juventus kerete a várhatóan ismét elbukott olasz bajnoki elsőség után átalakítás előtt állhat. A pletykák szerint Nicoló Zaniolo távozása szinte biztosra vehető nyáron a Romától, ő lehet a torinóiak első igazolása.

(Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images)

Nicoló Zaniolo az olasz bajnokság egyik legtehetségesebb szélsője, azonban formája kissé megrekedtnek tűnik az AS Romaban. Az 22 éves válogatott játékos természetesen hálás a „Farkasoknak”, akik láttak benne fantáziát a Fiorentina és az Inter korosztályos csapataival ellentétben. Azonban a hírek szerint eljött a szintlépés ideje, és Zaniolo a szezont követően új kenyéradó után fog nézni a menedzsmentjével karöltve. A média egyelőre a Napolit és a Juventus-t emlegeti, mint lehetséges kérő.

A Tuttosport ma reggeli számában megszólaltatta a Juve korábbi orvosi vezetőjét, Fabrizio Tenconet. A doktortól arra voltak kíváncsiak, hogy mekkora kockázatot rejthet a „Zebrák” számára a sérülékeny Zaniolo megvásárlása:

„Ez egy komplex választ igényel, de nem riadok vissza tőle. Az anyagi befektetés nyilván a vezetők kompetencia értékelése alapján történik, az orvos feladata az aktuális egészségi állapot felmérése és annak a jövőbeli előrejelzése. Ha én lennék az az orvos, akinek a klubnál kellene segíteni, akkor nagyon pontos vizsgálatot végeznék, mert mindig a manuális vizsgálatból indul ki minden, és egy sor specifikus vizsgálatot végeznék: röntgen, térdmágnenses rezonanciát és minden bizonnyal egy tesztsorozatot a gyógyulás mérésére. Ezenkívül egy nagyon fontos és innovatív tesztet, amelyet mozgáselemező tesztnek neveznek, hogy megértsük, van-e a sportolónak olyan motorikája, amely növelheti a térdsérülés kockázatát.”

– elmélkedett Tencone úr.

Zaniolo jelenlegi szerződése 2024-ig érvényes a Romaval.