Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: nem bírt a kieső helyen lévő Gyirmóttal a Puskás Akadémia

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 27. fordulójának szombati játéknapjának késő délutáni mérkőzésén….

A Puskás Akadémia abban a tudatban léphetett pályára, hogy a Kisvárda kikapott hazai pályán, valamint egy győzelemmel a Ferencvárost is nyomás alá helyezhették, míg a Gyirmót az utolsó szalmaszálakba próbált kapaszkodni, minden egyes pontra hatalmas szükségük van.

A találkozót végig a vendégek irányították, azonban egy a hazaiak szerezték meg a vezetést a 16. percben, egy oldalról belőtt szabadrúgásnál keveredés alakult ki, majd szabadon pattogott a labda, amelyre a győriek védője, Ikic reagált a leggyorsabban és 7-8 méterről védhetetlenül a kapuba lő Tóth mellett (1-0). Ezt követően végig a felcsútiak jöttek az egyenlítő találatért, de a masszívan védekező Gyirmót állta a sarat egész a 82. percig, amikor egy 16-oson belülre visszalőtt labdára Baluta csapott le és Rusák mellett a kapuba fejelt (1-1). A hátralévő időben megvolt mindkét együttesnek a lehetősége a győztes gól megszerzésére, de végül egyikőjüknek sem jött össze, így meg kell elégedniük az 1-1 ponttal, ami egyik fél részére sem túlzottan jó. A Puskás Akadémia a döntetlennek köszönhetően távol kerülhet a bajnoki cím megszerzésétől, ha nyer a Ferencváros, míg a Gyirmót pont a Zöld-fehérek győzelmének örülne, ugyanis a Debrecen veresége lehet számukra életmentő a továbbiakban.

Gyirmót – Puskás Akadémia 1-1 (1-0)
Helyszín: Alcufer Stadion (Győr), Játékvezető: Zierkelbach Péter
Gólszerzők: Ikic (16.) ill. (Baluta 82.)

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának teljes programja:

Péntek:
Zalaegerszeg – Honvéd 3-1

Szombat:
Kisvárda – Mezőkövesd 1-2

Gyirmót – Puskás Akadémia 1-1
Ferencváros – Debrecen (19:30, M4 Sport)

Vasárnap:
Paks – Újpest (14:30, M4 Sport)

MTK Budapest – MOL Fehérvár (17:00, M4 Sport)

A bajnokság aktuális:

A góllövőlista élmezőnye: