Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti: “Ha nem a Real Madrid hívott volna, nem hagytam volna el az Evertont”

Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője mesélt arról, hogy miért hagyta ott tavaly nyáron korábbi csapatát, az Evertont. 

 (Photo by Denis Doyle/Getty Images)

Carlo Ancelotti másfél szezont töltött az Evertonnál, de aztán tavaly nyáron hirtelen távozott a liverpooli klubtól a Real Madrid hívására. A királyi gárdának szüksége volt egy edzőre, miután Zinedine Zidane másodjára döntött úgy, hogy távozik a klubtól.

Ancelotti a legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy a Real Madrid volt az egyetlen klub, akiért elhagyta volna az Evertont. 

“Nagyon jól éreztem magam az Evertonnál”

– kezdte Ancelotti a Chelsea elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágója előtti sajtótájékoztatón.

“Aztán a Madrid hívott, és túl nehéz lett volna nemet mondanom. Ez volt az egyetlen csapat, aminek nem tudtam nemet mondani. Másnak tudtam volna nemet mondani.”

Miután irányította a Bayern Münchent és a Napolit is, Ancelotti 2019 decemberében érkezett az Evertonhoz, és egy 2024-ig szóló szerződést írt alá. Segített a liverpooli csapatnak elkerülni a kiesést abban a szezonban, majd a 10. helyen végeztek a tabellán. Az olasz szakember végül nem töltötte ki a kontraktusát, és 2021 júniusában már a Real Madrid edzője volt, ahol egy három éves szerződést írt alá. Ancelotti a Real Madriddal jelenleg 12 ponttal vezeti a spanyol bajnoki tabellát a Barcelona és a Sevilla előtt.

A Real Madrid kedden hazai pályán lép pályára a Chelsea ellen a BL-negyeddöntő visszavágóján, amit nagyon jó helyzetből, 3-1-es vezetéssel vár.

“Ha Madrid boldog lesz a szezon végére, azt hiszem, én is boldog leszek, ahogy most is vagyok”

– tette hozzá Ancelotti a jövőjére utalva.