Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott Egyiptom szövetségi kapitánya – HIVATALOS

A rutinos szövetségi kapitány a hétfői napon jelentette be, hogy távozik a világbajnokságról lemaradó Egyiptom válogatottjának éléről…

(Photo by Mohamed Hossam/Getty Images)

A Szenegál elleni világbajnoki selejtezőt drámai tizenegyespárbajban elvesztő egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz a hétfői napon közölte, hogy távozik posztjáról, miután a múlt szeptemberben fél évre aláírt megállapodása nem került meghosszabbításra.

A 69 esztendős portugál szakember a 2003-2004-es szezonban volt a Real Madrid vezetőedzője, később a portugál (2008-2010) és az iráni válogatottat (2011-2019) irányította, míg 2020. decemberéig a kolumbiai nemzeti csapat munkáját irányította. Queiroz a múlt szeptemberi kinevezése óta eltelt időszakban az egyiptomi válogatott decemberben elődöntős volt az Arab Kupában, februárban pedig döntőt játszott az Afrikai Nemzetek Kupájában, de utóbbit szintén tizenegyesekkel veszítette el Szenegállal szemben.

Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a rutinos szakvezető merre képzeli el karrierje folytatását, de Egyiptom irányítását a jövőben más fogja ellátni.