Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos balesetet szenvedett a Realt is megjárt kolumbiai ikon

Helyi beszámolók szerint a hétfői napon súlyos balesetet szenvedett a kolumbiai válogatott korábbi kiváló játékosa, akit azóta is kórházban ápolnak…

A hétfő hajnali órákban súlyos autóbalesetet szenvedett a kolumbiai válogatott egykori játékosa, Freddy Rincón, aki személyautójával egy busznak ütközött Cali városában éppen egykori csapata, az América de Cali stadionja, az Estadio Olímpico Pascual Guerrero közelében.

Az El Universal aktuális információi szerint a korábbi labdarúgót azóta is az intenzív osztályon kezelik, állapota válságos. Rincón négy utasát ugyancsak kórházban ápolják.

“Freddy Rincón egy műtéten esett át. A beavatkozás 2 óra 45 percig tartott, melyet követően az intenzív osztályunkon kezeljük. Tekintettel a műtét kényes leleteire, az állapota rendkívül kritikus. A legjobb kezekben, folyamatos megfigyelés alatt áll, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a felépüléséért” – közölte Laureano Quintero, az Imbanaco Clinic egészségügyi igazgatója.

Az 55 éves egykori sportoló annak idején hazájában az Atlético Buenaventura és az Independiente Santa Fé játékosa volt, legemlékezetesebb időszakát az América de Cali alkalmazásában töltötte, mellyel 1990-ben és 1992-ben egyaránt kolumbiai bajnoki címet ünnepelhetett. Később olyan patinás brazil csapatoknál fordult meg, mint a Palmeiras, a Santos, a Cruzeiro és a Corinthians – utóbbival két brazil bajnoki cím mellett 2000-ben klubvilágbajnok lett. Rincón európai légióskarrierje során a 90-es években a Napoli és a Real Madrid soraiban is megfordult.

A középpályás 1990 és 2001 között 84 alkalommal lépett pályára a kolumbiai válogatottban, ezalatt 17 gólt szerzett a “Los Cafeteros” színeiben. Karrierje során három világbajnokságon szerepelt, az 1990-es olaszországi vb-n továbbjutást érő gólt szerzett a Németország elleni csoportmeccsen, az 1994-es vb-selejtezők során öt góljával csapata legeredményesebb játékosa volt. Mindemellett betalált az 1993-as és az 1995-ös Copa Américán is.

Rincón az aktív karrierje befejezése után egy ideig Brazíliában edzősködött, de 2007-ben drogkereskedelem és pénzmosás gyanúja miatt vádat emeltek ellene, melyet követően őrizetbe is vették. 2013 augusztusában Valle del Caucában már volt egy autóbalesete, melyet követően meg kellett operálni.