Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tájékoztatást adott állapotáról a holland szövetségi kapitány

A rákos megbetegedéssel küzdő holland válogatott szövetségi kapitány legutóbbi interjújában szűk tájékoztatást adott az aktuális állapotáról

(Photo by Broer van den Boom/BSR Agency/Getty Images)

A holland válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal bő egy héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy prosztatarákkal bajlódik és folyamatos kezeléseknek kell alávetnie magát. A 70 éves szakember hétfőn újabb részleteket közölt állapotáról:

“Keresztül mentem mindenen. Nagyjából 25 radioaktív kezelést kaptam, majd várnom kellett öt-hat hónapot, hogy kiderüljön sikeres volt-e a kezelés, de jelenleg úgy néz ki, hogy hatott.”

A rutinos trénert a tavalyi Európa-bajnokság után nevezték ki újból a holland válogatott szövetségi kapitányának, noha korábban már felhagyott az edzősködéssel. Az Ajax egykori sikeredzője immár a harmadik külön megszakításában irányítja Hollandia nemzeti csapatát. Van Gaal regnálása alatt az Oranje lemaradt a 2002-es világbajnokságról, viszont a 2014-es brazil vb-n a harmadik helyig vezette a csapatot. Mostani megbízatása az idei katari vb végéig szól, azt követően Ronald Koeman veszi át tőle a nemzeti csapat irányítását.

“Nem akartam elmondani a betegségemet a játékosaimnak, mert befolyásolhatta volna a teljesítményüket. A válogatott szövetségi kapitányaként töltött minden időszakban el kellett mennem a kórházba, anélkül, hogy a játékosok rájöttek volna. Azt hittem, egészséges vagyok, de nem…” – vallotta be a  közelmúltban a holland edzőfejedelem.