Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, ki veszi át a holland válogatottat a vb után – HIVATALOS

A korábbi várakozásokkal összhangban a holland labdarúgó-szövetség a szerda reggeli órákban nyilvánosságra hozta új a nemzeti válogatott leendő szövetségi kapitányának kilétét…

(Photo by Broer van den Boom/BSR Agency/Getty Images)

A holland labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a súlyos betegséggel küzdő Louis van Gaal utódja a nemzeti csapatot már korábban iránytó Ronald Koeman lesz a holland válogatott szövetségi kapitányi posztján. A Barca korábbi mestere 2023 elejétől 2026 végéig szóló megállapodást kötött az Oranje irányítására vonatkozólag.

Az 58 esztendős holland szakember 2018 februárja és 2020 augusztusa között 20 mérkőzésen irányította a holland válogatottat, akkori megbízatását azonban a Barcelona ajánlata miatt nem töltötte ki. Koeman juttatta ki a hollandokat a 2020-ról egy évvel elhalasztott Európa-bajnokságra, a tornán azonban már Frank de Boer irányította őket, melyet követően leváltották, és meghatározott időre van Gaal vette át a stafétát.

Koeman legutóbbi munkája alkalmával bő egy év alatt 67 mérkőzésen vezette a katalán csapatot, melyből 39-et nyertek meg 12 döntetlen és 16 vereség mellett.

A kapitányi posztot jelenleg betöltő van Gaal a harmadik külön megszakításában irányítja Hollandia nemzeti csapatát. Korábbi regnálásai alatt az Oranje lemaradt a 2002-es világbajnokságról, viszont a 2014-es brazil vb-n a harmadik helyig vezette a csapatot.